Bulvár

Állatkertek éjszakája Szegeden

Állatkertek éjszakája Szegeden

2016. augusztus 25., csütörtök
Állatkertek éjszakája Szegeden
ragadozok_ejszakaja_vadaspark_oroszlan

Sűrű hétvégének néz elébe a Szegedi Vadaspark: pénteken Állatkertek éjszakájára várják az érdeklődőket, szombaton a Boomerang csatorna és a Digi Animal World nagy Felfedezoo túrája lesz a program, vasárnap pedig a Kiskunsági Nemzeti Parkot látják vendégül.

"A Szegedi Vadasparkban már hosszú évek óta hagyomány, hogy minden nyári hónapban egyszer éjszakai programmal várjuk a különleges élményre vágyó látogatóinkat. Eme rendezvényünkkel csatlakoztuk az állatkertek éjszakája elnevezésű, hazánk majd minden állatkertjében tartott programhoz, amelyre a nyár utolsó péntek estéjén kerül sor. Idén sem maradunk ki az országos programból, így a Vadasparkba is várjuk mindazokat, akik a nyarat egy esti állatkert nyújtotta izgalmakkal kívánja búcsúztatni. Bár önmagában az éjszakai sötétségbe burkolózó vadaspark – újra – felfedezése is egyedülálló élménnyel szolgál, állatbemutatókkal és látványetetésekkel igyekszünk még feledhetetlenebbé tenni az estét. Idén két sztárvendégünk is segítségünkre van a program lebonyolításában: Ottó, a zebra és a Boborján, a bivaly ismét felkészült a nagy tetszést kiváltó fellépésére a nagyragadozók kifutójában. A pontos programok a következők lesznek: • 19.00-kor nem zárjuk be a pénztárt, folyamatosan várjuk kedves látogatóinkat az este folyamán (22.00-ig lehet jegyet vásárolni). • 19.30-kor köszöntjük a látogatóinkat a rozsomákoknál, melyek bemutatják akrobatikus képességeiket; • 19.50 körül, ahogy átsétálunk a rozsomákoktól, a szibériai tigrisek első találkozását nézhetjük meg egy külön, számukra felépített műbivallyal; • 20.15 körül, ahogy felérünk a tigrisektől, a borjúfókák esti tornáját tekinthetjük meg; • 21.00-kor az oroszlánok régi ismerősként üdvözlik Ottót, a zebrát, majd a szomszédaik, a foltos hiénák, a fosszák és a törpe vízilovak is kapnak némi esti csemegét; • 22.00-kor a fekete jaguár etetésével zárjuk a bemutatók sorát; • 20.00-tól 22.00-ig a büfé mögötti Terrárium-házban „nemszeretem” állatokkal lehet megismerkedni. Javasoljuk, hogy zseblámpát hozzanak magukkal, mert – az éjszakai hangulat megteremtése érdekében – a lámpákat lekapcsoljuk. Viszont arra is felhívjuk a figyelmet, hogy a lámpákkal ne világítsunk közvetlenül se az állatok, se egymás szemébe! Az aznap váltott nappali jegyekkel (pontosabban a hozzá tartozó nyugta felmutatásával) is vissza lehet térni az esti programra.

Szombaton a Boomerang csatorna és a Digi Animal World nagy Felfedezoo túrája a Vadasparkban

A Boomerang csatorna és a Digi Animal World csatornák szervezésében Felfedezoo túra indul augusztus 20-tól szeptember 20-ig a Szegedi Vadasparkban és a Kecskeméti Vadaskertben. A kezdeményezéssel a szervezők szeretnének kedvet csinálni a gyerekeknek és családoknak ahhoz, hogy jobban megismerjék az állatvilágot, sok-sok hasznos információt gyűjtsenek környezetükről. A túra időszakában az állatkertben Felfedezoo táblákat helyeznek ki, amelyhez egy nyereményjáték is kapcsolódik. Azok, akik a helyszínen megkeresik ezeket a táblákat, válaszolnak a táblákon olvasható információk alapján 4 kérdésre és bedobják a szelvényüket a Felfedezoo túra dobozába, azok között Boomerang-os ajándékcsomagokat sorsolnak ki. A játékos felhívás mellett augusztus 27-én és 28-án egész napos Felfedezoo túra rendezvény is lesz mindkét helyszínen. Szombaton Szegeden vár minden kicsit és nagyot az állatkerti túra mókás ügyességi feladatokkal, kézműves programokkal, meglepetésekkel és természetesen Scooby-Doo-val! Legyetek ti is Felfedezook, találkozzunk augusztus végén!

A Kiskunsági Nemzeti Park lesz a vendégünk vasárnap

Augusztus utolsó vasárnapján is folytatjuk az egész nyárra tett azon vállalásunkat, hogy minden hétvégén más társ- és partnerintézményt látunk vendégül, mindezt azért, hogy látogatóink a sok gyönyörű állatunk megcsodálásán túl különböző érdekes, izgalmas programba is bekapcsolódhassanak, és ezáltal a nálunk szerzett élményeik minél sokrétűbbek legyenek. E hét végén, augusztus 28-án 10.00 és 16.00 óra között a Kiskunsági Nemzeti Parkot látjuk vendégül, akik részben gyerekeknek szóló játszóházi, részben pedig felnőtteknek nyújtandó információs bemutatkozó programra vállalkoztak. Lehet majd kirakós ügyességi játékokban részt venni, lehet puzzle-t kirakni, totót kitölteni, például az év emlőseiről, a denevérekről apróbb nyereményekért, de lehet a hazai természetvédelmet érintő komoly kérdéseket is feltenni a nemzeti park munkatársainak. Sőt, akit mélyebben is érdekelnek ezek a témák, hazavihető tájékoztató szóróanyagokkal is gazdagodhat. A Szegedi Vadaspark régi szakmai partnere a Kiskunsági Nemzeti Park, hiszen a hazai természetvédelem területén sok kapcsolódási pontunk van. Többek között oly módon, hogy a hazai védett állatok közül évente számtalan sérült vagy elárvult állatot fogadunk be tőlük Mentőközpontunkba, amelyek jó részét szintén a nemzeti park munkatársai szakmai segítségével juttatunk vissza a természetbe

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.