Bulvár

Állatkertek éjszakája: országszerte 12 intézményben várják a közönséget

Állatkertek éjszakája: országszerte 12 intézményben várják a közönséget

2016. augusztus 17., szerda
Állatkertek éjszakája: országszerte 12 intézményben várják a közönséget
vadaspark_mj 08

Az ország 11 településén összesen 12 állatkert várja az érdeklődőket szakvezetéssel, látványetetéssel és interaktív programokkal az V. Állatkertek éjszakáján augusztus 26-án.

Az Állatkertek éjszakáján a Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állat- és Növénykert és a budapesti Tropicarium, a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykert, a győri Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Pécsi Állatkert a Zsolnay Kulturális Negyeddel közösen, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark, valamint a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark kínál programokat - közölték a szervezők az MTI-vel. A Budakeszi Vadasparkban például óránként induló szakvezetéseken adnak bepillantást a vadaspark titkos éjszakai életébe, a Tropicariumban éjszakai látványetetésekre invitálják az érdeklődőket. A Fővárosi Állat- és Növénykertben lesz éjszakai fóka-show, murénaetetés, kígyósimogatás, mérgeskígyó-kezelési bemutató és majomparádé is. A győri Xantus János Állatkertben 22 óráig várják a látogatókat egyebek mellett látványetetésekkel, a Jászberényi Állat- és Növénykertben állatkerti relikviákat és "nemszeretem állatok" bemutatóját, a Szegedi Vadasparkban borjúfókák esti tornáját, törpe vízilovak és foltos hiénák esti etetését tekintheti meg a közönség. A Kecskeméti Vadaskertben állatsimogató és madárbemutató, a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban interaktív látványetetések is színesítik az éjszakai programokat. A Pécsi Állatkertben többek között az év emlőséhez kapcsolódó kézműves programmal és "nemszeretem állatok" simogatójával, a Zsolnay Kulturális Negyedben állatsimogatóval, a Planetáriumban az Állatok égen és földön című előadással készülnek. A Tisza-tavi Ökocentrum Magyarország vízi és vízparti állat- és növényvilága mellett ezen az estén trópusi "vendégeket" is bemutat, míg az éjszakai "Holdfénytúrán" az akváriumok világában merülhetnek el az érdeklődők idegenvezetéssel. A belépti díjak helyszínenként eltérőek, de azokon a településeken, ahol több bemutatóhely is működik egymás közelében, kombinált jegyek is válthatók. Ilyen a Budakeszi Vadaspark, a Tropicarium, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert, ahová a mindhárom helyszínre érvényes jegy felnőtteknek 3500 forint, gyermekeknek 2400 forint lesz. Aki az este nem tudja mindhárom helyszínt felkeresni, a jegyeket a Tropicariumban és a Budakeszi Vadasparkban másnap és harmadnap is felhasználhatja. Az intézményenkénti részletes programkínálatot az egyes állatkertek saját honlapjukon teszik közzé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.