Állateledel-adományt juttattak el Szeged Szépei a Vadasparkba és a Tappancshoz + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_szepe_allatetetes010kf

A szépségverseny résztvevői az állatvédelem, a felelős állattartás fontosságára kívánták felhívni a figyelmet. A versenyzők a későbbiekben is szeretnék az árván maradt kutyák, macskák életét segíteni.

Egy-egy raklapnyi állateledel adomány eljuttatásában segédkeztek a kilencedik Szeged Szépe döntősei. A jótékonykodás nem újdonság a szépségverseny résztvevői számára, már a korábbi években is karitatív célok mellett álltak ki.

A Szeged Szépe fő célkitűzése, hogy felhívják a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre, prevenció és az állandó szűrés fontosságára – nyilatkozta a SZEGEDma hírportálnak Gera Gábor, a verseny koordinátora. 2016 szeptemberében – a korábbi évekhez hasonlóan – megajándékozzák, valamint étkeztetik az ÁGOTA Alapítvány gyermekeit.

Az idei évtől egészül ki ez a Save The Planet Projecttel, amelynek jegyében támogatják a Szegedi Vadasparkot és a Tappancs Alapítvány munkáját is. A két helyszín mellett nem véletlenül döntöttek, a vadasparkban jelentős fajmentő program folyik, a Tappancs Alapítvány pedig rengeteg utcára kitett kutyát és macskát ment meg. A Partner in Pet Food segítségével 2 raklap minőségi állateledelt juttattak el az önkormányzati intézmény és az állatmenhely részére, valamint 50-50 zsák faforgácsot adtak a Harmati Tetőépítő Kft. támogatásával. A Starcopy Kft. és a Roncs Autó Kft. elsőként csatlakozott a kezdeményezéshez, mellettük a Napfényfürdő Aquapolis Szeged és a Pegazus Transzfer Kft. szintén segédkezett a maga lehetőségeivel az adományozásban.

„Szerettük volna a felelős állattartás, az állatvédelem, az állatkerti és menhelyi dolgozók mindennapi munkájának fontosságát hangsúlyozni. Nem szabad elfelejteni, közeledik augusztus 20. és a tűzijáték, amelytől a kutyák félnek, meg kell nyugtatni az állatokat” – mondta Gera Gábor. A Szeged Szépe lányai élvezték az állatok etetését, akár a zsiráfokról, akár a gazda nélkül maradt kutyákról volt szó. Eldöntötték, hogy hamarosan újból kimennek a Tappancs-tanyára és reggeltől estig segítik az alapítvány munkáját takarítással, etetéssel.

no images were found

no images were found

Előző sztori

Négy éve nem volt ilyen magas Obama népszerűsége

Következő sztori

A Fülöp-szigetekről is érdeklődnek az ÁGOTA Alapítvány KÁSZPEM rendszertana iránt