Bulvár

Vádat emelt az ügyészség az interneten csalást elkövető férfival szemben

Vádat emelt az ügyészség az interneten csalást elkövető férfival szemben

2016. július 21., csütörtök
Vádat emelt az ügyészség az interneten csalást elkövető férfival szemben

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a budapesti férfival szemben, aki 2014. júniusa és szeptembere között interneten hirdetett eladásra termékeket oly módon, hogy a termékekkel nem rendelkezett, célja a vásárlók által megfizetett vételár megszerzése volt - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi akként kívánt bevételre szert tenni, hogy interneten elektronikai eszközöket és ruhaneműket kínált eladásra, valójában a hirdetett termékek nem voltak a birtokában, a hirdetésekkel a célja kizárólag a vételárként megfizetett összegek megszerzése volt. A vádlott 2014. júniusa és szeptembere között ötvenkét esetben tévesztette meg a hirdetésekre jelentkezőket, akik az elkövető által megadott bankszámlaszámra összesen mintegy 620.000,- Ft-ot utaltak át vételárként az általuk megrendelt termékekre. A sértettek a vételár ellenében a megrendelt termékeket nem kapták meg, a vádlott a kifizetett pénzösszeget a saját megélhetésére fordította. A nyomozás során az elkövető három megtévesztett vásárlónak az általuk kifizetett mintegy 80.000,- Ft-ot visszautalta, valamint a vádlott ismerőse további tizennyolc sértett mintegy 200.000 Ft értékű kárát megtérítette. A Makói Járási Ügyészég a budapesti férfit egy sértett esetében kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével, míg a további ötvenegy sértett esetében szabálysértési értékhatárt meg nem haladó, üzletszerűen elkövetett csalás vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.