/

Vádat emelt az ügyészség az interneten csalást elkövető férfival szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a budapesti férfival szemben, aki 2014. júniusa és szeptembere között interneten hirdetett eladásra termékeket oly módon, hogy a termékekkel nem rendelkezett, célja a vásárlók által megfizetett vételár megszerzése volt – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi akként kívánt bevételre szert tenni, hogy interneten elektronikai eszközöket és ruhaneműket kínált eladásra, valójában a hirdetett termékek nem voltak a birtokában, a hirdetésekkel a célja kizárólag a vételárként megfizetett összegek megszerzése volt. A vádlott 2014. júniusa és szeptembere között ötvenkét esetben tévesztette meg a hirdetésekre jelentkezőket, akik az elkövető által megadott bankszámlaszámra összesen mintegy 620.000,- Ft-ot utaltak át vételárként az általuk megrendelt termékekre. A sértettek a vételár ellenében a megrendelt termékeket nem kapták meg, a vádlott a kifizetett pénzösszeget a saját megélhetésére fordította. A nyomozás során az elkövető három megtévesztett vásárlónak az általuk kifizetett mintegy 80.000,- Ft-ot visszautalta, valamint a vádlott ismerőse további tizennyolc sértett mintegy 200.000 Ft értékű kárát megtérítette.

A Makói Járási Ügyészég a budapesti férfit egy sértett esetében kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével, míg a további ötvenegy sértett esetében szabálysértési értékhatárt meg nem haladó, üzletszerűen elkövetett csalás vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Egyre több ügy a Csongrád Megyei Békéltető Testület előtt

Következő sztori

NAV: Nyáron is a számla- és nyugtaadás elmaradása a leggyakoribb probléma