Újabb halfőző fesztivállal gazdagodott Szeged – a klebelsbergtelepiek is bizonyítottak + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

halfozo_05_gs

Huszonegy bográcsban rotyogott a halászlé, több mint kétszázan kóstolták a finomabbnál finomabb ételeket az egész napos rendezvényen.

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezték a hétvégén a Klebelsbergtelepi Mini Halfőző Fesztivált. A Klebelsbergtelepért Alapítvány, illetve Varga Oszkár szervezésében az Összefogás Házába várták az érdeklődőket. A megmérettetésen 21 szakács készített el ízletesebbnél ízletesebb étkeket, a klebelsbergtelepiek mellett Alsóváros, Gyálarét és Kecskéstelep csapatai is képviseltették magukat a hangulatos, baráti rendezvényen. Természetesen nem hiányozhatott a körzet önkormányzati képviselője, Nógrádi Tibor sem, aki reggel megnyitotta a fesztivált, majd az értékelésre és a kóstolásra is visszatért. A zenét egész nap Gregus Zoltán, ifj. Gregus Zoltán és Puki tata szolgáltatta.

A bográcsban készült halászleveket – melyek között volt filézett, hagyományos és bajai is – héttagú zsűri értékelte. Az első díjat Csépe Istvánnak ítélték oda, második lett Szegedi Béla, harmadik pedig Megyeri Károly. Különdíjat érdemeltek ki: Farkas Ádám (bajai halászlé), Bullásné Piroska (legnagyobb gyakorlattal rendelkező), Szabó Rafael (legfiatalabb), Varga András (legszebb színű halászlé), Lázár István (legnagyobb társaság) és Szabó Endre (leglelkesebb csapat). Minden résztvevő tálaló bográcsot kapott ajándékba.

A halfőző versenyhez egy szép fotókiállítás is csatlakozott, Somorjai Péter karmester bemutatkozó tárlata nyílt meg a házban. A kiállítás augusztus 31-éig minden hétköznap 9 és 17 óra között tekinthető meg.

no images were found

Előző sztori

Vádat emeltek Makón egy Srí Lanka-i embercsempésszel szemben

Következő sztori

Palkovics: a szakgimnáziumok tanulói áthallgathatnak más intézményekbe