Toldi-verseny és ÁGOTA-bál a jubileumi ÁGOTA-tábor 6. napján + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

agota_tabor_agota_bal40_gs

Bálkirályt és bálkirálynőt is választottak a huszadik ÁGOTA-táborban kedden.

A hagyományos és közkedvelt Toldi-verseny erőpróbáival indult a keddi nap programja Doboz-Szanazugon a XX. Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozóján. A gyerekek nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a fizikai próbákra, remek hangulatban zajlott a verseny, mellyel párhuzamosan tovább folytatódtak a foci-, csocsó- és pingpong-bajnokságok is, valamint a táborlakók serényen készülődtek az esti színpompás ÁGOTA-bálra.

“ÁGOTA-bálunkon ahol a tangó, a csacsacsa, a foxtrott, a bécsi és az angol keringővel és több más tánc műfajában mutathatták meg a gyermekek, hogyan alakulnak át igazi úriemberkké és úri hölgyekké. Rendkívül tanulságos volt mindezt megtapasztaltatni a csemetéinkkel, hiszen ilyenkor a megszokott valóságélményhez képest más világba vezetjük be őket, ahol Kiss Mihály, egy régi ÁGOTA-s munkatárs kalauzolásával olyan kultúrát, etikettet tanulhatnak, ami nem hétköznapi számukra. Örömünkre idén is rengetegen kapcsolódtak be aktívan a programba, de természetesen a nézők is nagyszerűen szórakoztak. Kiváló mintát jelentett ez a bál a gyermekek számára a tekintetben, hogy nemcsak a techno zenékre lehet táncolni, hanem van helye és tere az életükben a klasszikus kultúrának, a klasszikus táncnak és zenének, a keringőnek és mindannak, amitől az ember emberi a világban” – összegzett Kothencz János, az ÁGOTA alapítója, az országos tábor vezetője. Természetesen nem maradhatott el a bálkirály és a bálkirálynő megválasztása sem, majd pihenőre vonultak a táborlakók.

Szerdán délelőtt Podmaniczki Imre atya celebrál majd szentmisét a résztvevőknek, akik a Máté evangelista által megfogalmazott, Gondviselés evangéliumának is nevezett evangéliumi írással ismerkedhetnek meg, a gondviselés fontosságáról, a gondviselésnek a saját életükben betöltött szerepéről hallhatnak. Este pedig következik a fergeteges Roma fesztivál az ezerfős táborban!

A jubileumi ÁGOTA-tábor a MOL Új Európa Alapítvány támogatásával valósul meg.

A 20. jubileumi táborban a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató sok száz gyermeke és fiatalja vett részt. A szervezők a nevükben is köszönik az adományokat, az ajándékokat! A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató továbbra is folyamatosan várja nevelőszülők jelentkezését a 06/20-946-0101, a 06/20-284-4727, valamint a 06/30-624-2840-es telefonszámokon!

Korábban írtuk:

Trócsányi László miniszter és Kiss-Rigó László püspök a gyermekeknek: Az ÁGOTA-táborban szükség van a példaképekre
A köszöntőnapi ünnepségről: Önbizalom és tudás kell a boldoguláshoz – ez a 20. ÁGOTA-tábor üzenete + FOTÓK
Az ÁGOTA-tábor 5. napjának összefoglalója és fotói
Az ÁGOTA-tábor 4. napjának összefoglalója és fotói
Az ÁGOTA-tábor 3. napjának összefoglalója és fotói
Az ÁGOTA-tábor 2. napjának összefoglalója és fotói
Az ÁGOTA-tábor 1. napjának összefoglalója és fotói
Megkezdődik a XX. ÁGOTA-tábor
Jubilál az ÁGOTA: ezer résztvevő a huszadik nyári táborban

no images were found

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: nem tett le a felnőtt válogatottról a SZEOL görög hátvédje

Következő sztori

Csökkent a benzin ára