Tisza Fussz: futással egybekötött Tisza-átúszást rendeznek Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tisza_fussz

A Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman és a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség egy Szegeden eddig egyedülálló versenyt rendez július 23-án 10 órakor az újszegedi Partfürdőn. A Decathlon Tisza Fussz elnevezésű sportrendezvényen a résztvevők futás után a Tisza belvárosi szakaszán úszhatnak a dóm illetve a Belvárosi híd árnyékában, egy olyan szakaszon ahol eddig még rendeztek úszóversenyt.

A verseny a Partfürdő szabadstrandjáról indul, innen kell 500 métert futni a vitorlás kikötőig. Az ott elhelyezett stégről indul a második kihívás, amely a Tisza átúszását jelenti. A belvárosi Dokk érintése után az úszók a Partfürdő irányában úsznak vissza Újszegedre, így teljesítve 400 métert a folyóban. Minden résztvevő rajtcsomagot és beúszó érmet is kap.

A rendezvény célja felhívni a figyelmet Szeged és a Tisza kapcsolatára, valamint a víz, a természet és a környezetvédelem fontosságára. A szervezők szeretnének hagyományt teremteni ezzel a különleges versennyel, amely jól kiegészíti a júniusi Maty-ér úszást és az augusztusi Tisza-átúszást, így nyújtva sportolási lehetőséget minden nyári hónapban az úszás iránt érdeklődnek, ezzel is bizonyítva, hogy a különböző szervezetek egy célért dolgoznak: az egészséges életmódra ösztönzésért és az úszás népszerűsítéséért természetes környezetben.

A verseny részletei ide kattintva olvashatók.

Előző sztori

MNB: ősszel újra emelkedhetnek a fogyasztói árak

Következő sztori

A nagy dohány: 15 ezer szál adózatlan cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök Röszkén