Közélet

Szponzori szerződést köt az olimpikon Kopasz Bálinttal az algyői önkormányzat

Szponzori szerződést köt az olimpikon Kopasz Bálinttal az algyői önkormányzat

2016. július 23., szombat
Szponzori szerződést köt az olimpikon Kopasz Bálinttal az algyői önkormányzat
kopasz_balint

Egy éven keresztül havi rendszerességgel anyagilag támogatja az algyői önkormányzat Kopasz Bálintot, az Algyő SK kajakosát, aki hazánkat képviseli a riói olimpián - erről döntött a képviselő-testület legutóbbi ülésén.

Ahogy

megírtuk

, a 19 esztendős

Kopasz Bálint

kajakos K1-1000 méteres távon a brazíliai ötkarikás játékokon képviselheti majd Magyarországot. Az Algyő SK fiatal sportolóját a Magyar Kajak-Kenu Szövetség

az év ifjúsági kajakosának választotta

tavaly, az ifjúsági világbajnok, felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes sportoló célja, hogy Rióban bekerüljön a futamában a döntőbe, mint ahogy a SZEGEDma.hu-nak elmondta, ha szuper formában lesz, akkor az első öt hely valamelyike biztosan megvan. Hozzátette, ez majd csak az olimpián derül ki, hiszen az Európa-bajnokságon sem volt 100%-os, mégis bronzéremmel tért haza.

Molnár Áron

polgármester a legutóbbi

testületi ülésen

elmondta, korábban is felmerült már a gondolat, hogy miként tudná Kopasz Bálintot támogatni az önkormányzat kimondottan nem a sportkörön keresztül, hanem közvetlenül, például szponzori támogatással, de ilyenre még nem volt példa a helyhatóság életében. Időközben a fiatal versenyző a riói csapat tagja lett, ezért tárgyalták a témát csütörtökön, hogy minél hamarabb döntés szülessen. Az önkormányzat egyeztetett a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel is, akik örömmel fogadták a támogatás ötletét, akárcsak edzője és Bálint édesanyja, hiszen minden segítség fontos, ami megkönnyíti a sportoló felkészülését. A polgármester arról is tájékoztatott, hogy szponzorálási szerződést kötnek a kajakossal, amelyben havi összeget határoznak meg, és olyan feltételeket terveznek kialakítani, amit a sportoló is tud vállalni. Molnár Áron az előterjesztést ismertetve elmondta, abban bruttó havi 50 ezer forint szerepel, amit egy éven keresztül folyósítanának a sportolónak. A Fidesz-frakciót vezető

Pongrácz Tamás

azt javasolta, hogy az előterjesztésben szereplő összeg dupláját, havi bruttó 100 ezer forintot folyósítsanak kopasz Bálintnak elért eredményei ismeretében, illetve az előtte álló kihívások fényében.

Gonda János

arról beszélt, hogy bár sajnálatos, hogy egy pozitív doppingminta miatt került a keretbe az Algyő SK versenyzője, mindenképpen örömteli, hogy a nyári ötkarikás játékokon Algyőt is képviselteti egy sportoló, ami kiváló marketinglehetőség a nagyközség számára. Molnár Áron jelezte, a sportolóval és a szövetséggel történt egyeztetés alapján javasolta az összeget, ez alapján született a javaslata, majd befogadva a képviselői módosító indítványt a testület egyhangúlag úgy határozott, hogy havi bruttó 100 ezer forintot folyósítanak egy éven keresztül a fiatal kajakosnak. A szponzori szerződést várhatóan a jövő héten írja alá az önkormányzat Kopasz Bálinttal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.