Sport

Strandlabdarúgás: idén is szoros lehet a négyes döntőbe jutás az FC Junior Sportnak

Strandlabdarúgás: idén is szoros lehet a négyes döntőbe jutás az FC Junior Sportnak

2016. július 5., kedd
Strandlabdarúgás: idén is szoros lehet a négyes döntőbe jutás az FC Junior Sportnak
strandfoci37_gs

Az elmúlt hétvégén elrajtolt a strandlabdarúgó NB I, amelyben ezúttal is elindult az FC Junior Sport: a szegedi együttes az előző kiírásban kevéssel maradt le a Final Fourról, az idei első fordulóban lépéshátrányba került riválisaival szemben. Az első kört követően a gárda játékosával, az idényt a Haladás futsalcsapatában töltő Hegyesi Zsolttal beszélgettünk.

Tavaly csupán egyetlen ponton múlt, hogy nem jutott be a strandlabdarúgó NB I négyes döntőjébe az FC Junior Sport. Az együttes idén

Brinszky Adrián

vezetésével készül, és megpróbálja elérni azt, ami tavaly nem sikerült. A lebonyolítás idén nem változott, a tíz résztvevő csapat kétszer játszik egymással, majd az első négy helyen végzett gárda jut be a Final Fourba, ahol az alapszakasz első helyezettje a negyedikkel, a második pedig a harmadikkal játszik a döntőbe jutásért. A négy, siófoki hétvégén zajló alapszakasz első körét az elmúlt hétvégén bonyolították le, a szegediek öt lejátszott meccsükön hat pontot szereztek, és minimális hátrányba kerültek a riválisokkal szemben, így például az első hétvége után veretlenül álló Jászfényszaru-Gyöngyös duó mögött. „Vendégjátékos vagyok a szegedi csapatban, hiszen egy jó ideje elmentem Szegedről. Szerintem idén sokkal kiegyenlítettebb lett a mezőny, nincs olyan gyenge csapat, akit mindig nagyon elvernének, mindenki fejlődött. Akik most csatlakoztak a strandlabdarúgó NB I-hez, ők is jó játékerőt képviselnek. Mi is szerettünk volna legalább egy meccsel többet megnyerni, így is számoltunk, de sajnos ez nem jött össze, legközelebb a bajnokság másik felével játszunk, most volt, akivel a sorsolás miatt kétszer is találkoztunk. Egy kör után tudunk olyat levonni, hogy kellett-e vagy nem az a plusz három pont, persze jobb lett volna előrébb zárni, de ez a hétvége így sikerült” – összegzett portálunknak

Hegyesi Zsolt

, az FC Junior Sport játékosa.

strandfoci45_gs

A sportággal kapcsolatban a Haladás futsalosa elmondta, a válogatott elég szép eredményeket ért el, az európai ranglistán hetedik helyen állnak, így véleménye szerint az NB I is fejlődött, kiegyenlítettebb lett, nincs olyan csapat, akit félvállról lehetne venni, e mellett pedig sok külföldi játékos is játszik, akik szintén erősítik a mezőnyt. A futsal és a strandlabdarúgás viszonyával kapcsolatban Hegyesi Zsolt kifejtette, valamilyen szinten van köze a két sportágnak. „Az első hétvége alapján azonban azt kell, hogy mondjam, hogy labda van mindkét helyen, de nincs más hasonlóság. Teljesen más, itt figyelni kell arra is, hogy a homokban meddig süllyedsz el, hogy találod el a labdát. A futsalban inkább 3-4 percen keresztül sprintben kell közlekedned azért, hogy a csapatod előrébb legyen, itt viszont inkább kevesebb, és statikusabb mozgások vannak. Intenzívebb dolgokat kíván meg a strandfoci, de mégis statikusabb, mint a futsal, a két sportág teljesen más” – tette hozzá Hegyesi Zsolt. Az FC Junior Sport a következő hétvégén négy meccset játszik, Szentes Bíró Tamásék a Gyöngyössel, a Bonyhád-Börzsönnyel, a Siófokkal valamint az FTC futsal csapatával találkoznak.

Újra bronzot szereztek

A tavalyi szezon után ismét bronzérmet szerzett a Swietelsky Haladás VSE-vel a szombathelyiekhez az UTC-től igazolt játékos: arra, hogy szebb eredményt érjenek el, egészen az utolsó fordulóig volt esélyük, azonban a Dunaferr elleni idegenbeli kulcsmeccsen 5-1-re kikapott a Haladás, így a dobogó harmadik fokára szorult. „Mi is sajnáljuk, hogy nem ezüst lett a végén. A szezon közbeni változások is befolyásolták azt, hogy a csapat nem úgy tudott a végén teljesíteni, ahogy. Az, hogy meg tudtuk tartani a dobogós helyezésünket, hiszen tavaly is bronzérmesek lettünk, az mindenképpen pozitív, az, hogy nem jött össze a második hely, egy pici csalódottsággal töltötte el a csapat tagjait. Megvolt sokáig az esélyünk arra, hogy egyel feljebb lépjünk, de végül ez nem jött össze” – nyilatkozta Hegyesi Zsolt. A Szegedről indult futsalos elmondta, a csapat és a körülmények teljesen kielégítőek, azonban arra a kérdésre, hogy meddig tervez Szombathelyen, nem tudott válaszolni, hiszen sajnos a magyar labdarúgásban annyira előre tervezni nem lehet. „Jelen pillanatban jól érzem magam, és szerintem a csapat is van olyan erős, hogy jövőre újra neki lendüljünk és ha lehet, akkor még szebb éremmel zárjunk. Ennek van értelme, ezt szeretnénk elérni, majd a szezon közben kiderül, sok függ attól, hogy hogyan sikerülnek az erősítések, a riválisok hogyan erősödnek, így a szezon közben lehet majd minimálisan kevesebb vagy több célunk” - tekintett a következő idény célkitűzéseire Hegyesi Zsolt.

Az FC Junior Sport 1. fordulós eredményei

Nagymaros FC - FC Junior Sport 6-7 (2-4)

Nagymaros:

Gáspár - Mester, Menyhei, Vitányi L., Bocsev. Csere: Gadó, Rusvai, Vlasics, Boross, Gieber.

Vezetőedző:

Vitányi Márk.

Junior Sport:

Nagy G. - Rutai, Bullás, Szentes Bíró, Csamangó. Csere: Vasas (kapus), Pranjko, Popovics, Deák, Teimel.

Vezetőedző:

Brinszky Adrián.

Gól:

Menyhei (1', 28', 30'), Rusvai (24'), Vitányi L. (33'), Mester (36') ill. Rutai (2', 30'), Bullás (3', 17'), Csamangó (15'), Teimel (27'), Nagy G. (28').

FC Junior Sport - Újhartyán VSE 7-8 (4-7)

Junior Sport:

Vasas - Hegyesi, Rutai, Bullás, Szentes Bíró. Csere: Nagy G. (kapus), Csamangó, Deák, Teimel, Táncos.

Vezetőedző:

Brinszky Adrián.

Újhartyán:

Gerstenbrein - Fabók, Tóth I., Ulvicki, Wrábel. Csere: Hoffmann, Balog Sz., Horváth R.

Vezetőedző:

Csata Sándor Péter.

Gól:

Bullás (2'), Rutai (9'), Szentes Bíró (14'), Táncos (17', 26'), Teimel (26', 31') ill. Ulvicki (3'), Wrábel (5'), Hoffmann (6'), Tóth I. (9', 19'), Balog Sz. (22', 24', 34').

Jászfényszarui VSE - FC Junior Sport 11-3 (7-2)

Jászfényszaru:

Ács - Fekete, Forgács, Bozsó, Ughy. Csere: Besenyei, Schranz, Kovács I., Jenei.

Junior Sport:

Nagy G. - Rutai, Bullás, Szentes Bíró, Hegyesi. Csere: Vasas (kapus), Pranjko, Csamangó, Deák, Táncos.

Vezetőedző:

Brinszky Adrián.

Gól:

Fekete (2', 17', 28'), Forgács (4'), Schranz (9'), Besenyei (12', 13', 16', 27', 35'), Ughy (29') ill. Szentes Bíró (7'), Bullás (16'), Táncos (29').

FC Junior Sport - Bodon Péter FC 8-7 (4-5)

Junior Sport:

Nagy G. - Rutai, Bullás, Szentes Bíró, Hegyesi. Csere: Vasas (kapus), Deák, Táncos, Popovics, Teimel.

Vezetőedző:

Brinszky Adrián.

Bodon Péter FC:

Kasza - Polényi, Balogh D., Dorogi, Ivitz. Csere: Bogyó, Kerékgyártó, Pataki, Kelemen, Tóth S.

Vezetőedző:

Bodon Péter.

Gól:

Bullás (4'), Szentes Bíró (7'), Deák (14'), Teimel (22'), Popovics (30'), Nagy G. (32'), Táncos (32'), Rutai (33') ill. Balogh D. (8'), Ivitz (11', 15', 31'), Pataki (12', 27'), Polényi (19').

FC Junior Sport - Jászfényszarui VSE 5-9 (5-6)

Junior Sport:

Vasas - Hegyesi, Rutai, Csamangó, Szentes Bíró. Csere: Nagy G. (kapus), Popovics, Deák, Teimel, Táncos.

Vezetőedző:

Brinszky Adrián.

Jászfényszaru:

Ács - Fekete, Besenyei, Vernyik, Schranz. Csere: Forgács, Jenei, Kovács I., Bozsó, Ughy.

Gól:

Hegyesi (4'), Szentes Bíró (7', 18') Deák (8'), Rutai (15') ill. Fekete (5', 9'), Ughy (7', 13', 31', 33'), Forgács (14'), Schranz (16'), Jenei (28').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.