Sport

Strandfoci: brazil edző segíti a szakmai munkát a szegedi Junior Sportnál

Strandfoci: brazil edző segíti a szakmai munkát a szegedi Junior Sportnál

2016. július 14., csütörtök
Strandfoci: brazil edző segíti a szakmai munkát a szegedi Junior Sportnál
strandfoci07_gs

Egyenesen Rio de Janeiróból érkezett tréner a héten a strandlabdarúgó NB I küzdelmeiben érdekelt FC Junior Sport felnőtt csapatához.

Alex Fabiano Dutra Farias

egy hónapra szerződött Szegedre, ahol

Brinszky Adriánnal

közösen vezetik majd az élvonal első két hétvégéje után a középmezőnyhöz tartozó együttest, valamint a hazájában a Rio Branco Beach Soccer alkalmazásában álló edző a klub utánpótlásánál zajló szakmai munkát is figyelemmel fogja követni. A Gyöngyös és a Siófok mellett tehát immár a Junior Sportnál is brazil szakember segíti a munkát. "Amikor tíz éve elindult ez a klub, azt a célt tűztük ki, hogy folyamatosan fejlődjünk, és adjuk meg a lehetőséget a fiataloknak, hogy mind a futsalban, mind a strandlabdarúgásban a lehető legtöbbet érhessék el.

Szentes-Bíró Tamás

és

Rutai Balázs

személyében mostanra felnőtt válogatott játékosaink vannak, illetve az U20-as nemzeti csapatban is képviseli magát az egyesület. Azt gondolom, jó úton haladunk. A további fejlődés érdekében pedig úgy gondoltuk, a sportág őshazájából, Brazíliából hozunk edzőt, aki tudja a fiataljainkat tanítani, valamint akitől az edzőink is tanulhatnak. Ehhez szeretném hozzátenni, hogyha bárkit a környékbeli edzők közül érdekel ez a lehetőség, keressen meg minket bátran. Alex a segítségükre lesz, és megtekinthetik az edzéseinket is. Azt szeretném, ha minél több csapat érdeklődését fel tudnánk kelteni, hogy jövőre még tovább fejleszthessük a Csongrád megyei és az országos strandlabdarúgást" - fogalmazott portálunknak a szegedi csapat szerda délutáni edzésén

Erhardt Szilárd

klubvezető.

strandfoci04_gs

A Hódmezővásárhely mellett Sun City Szabadidőközpontban tartott foglalkozáson az újonnan igazolt brazil edző kérdésünkre elmondta, a legfontosabb feladatnak azt látja az elkövetkező hetekben, hogy megszervezzék a gárda védekezését. Kifejtette, mind a szegedi, mind általában a magyar csapatok esetében azt látja, hiába szereznek sok gólt, mert közben nem fordítanak kellő figyelmet a hátsó stabilitásra. Rámutatott, a brazilok ugyan szintén a támadóbb felfogás hívei, mégis kiemelt fontosságú feladatként kezelik a szilárd védelem kialakítását. "Érdemes megnézni, hogy a brazil csapatok milyen fegyelmezetten és gyorsan zárnak vissza labdavesztés után. Védekezés közben egyből négy játékos áll vissza a labda mögé. Nálunk nem is túl gyakoriak az olyan gólzáporos eredmények, mint itt Magyarországon" - utalt a szakember például arra az esetre, amikor a Junior Sport

14-2-re

(!) ütötte ki a Ferencvárost a múlt hétvégén. Alex Fabiano Dutra Farias kitért rá, a szegedi játékosok alapvető technikai felkészültségét és fizikális állapotát elfogadhatónak találja, de a csapat játékának megszervezésében akadnak még tennivalók. A brazil tréner hétvégén máris bemutatkozhat szegedi színekben: az FC Junior Sport az NB I harmadik körében öt mérkőzést játszik Siófokon, sorrendben az Aramis, a Siófoki Bányász, a Bonyhád, a Nagymaros, majd a címvédő Gyöngyös ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.