Közélet

Országszerte felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Országszerte felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2016. július 26., kedd
Országszerte felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
felhoszakadas_eso_zivatar_02_gs

Az egész országban felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat: Budapesten és hat megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Több megyében a heves zivatarok, sőt a hőség miatt is figyelmeztetéseket adtak ki keddre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez kedd délelőtt eljuttatott veszélyjelzés szerint a fővárosban, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében a felhőszakadás veszélye miatt narancssárga, vagyis másodfokú, míg a heves zivatarok veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Az ország többi területén a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Kifejtették: kedden és szerdán összességében több helyen kialakulhat zivatar az országban. Kiemelten a déli, délutáni órákban a zivatarokat helyenként felhőszakadás (rövid idő alatt 30-50 milliméter körüli, kedden nagyobb eséllyel a középső országrészben 50 millimétert meghaladó csapadék is hullhat), néhol viharos (óránkénti 60-80 kilométeres) szél és (2 centiméter körüli átmérőjű jégdarabokkal) jégeső kísérheti. Az előrejelzés szerint kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 Celsius-fok között valószínű. Késő estére 21-26 fokig hűl le a levegő. A meteorológiai szolgálat azt írta: elsősorban az Alföldön várható, hogy a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25 fokot. A hőség veszélye miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.