/

Őrjöngő szegedi tinédzser ellen javasol vádemelést a rendőrség

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Templomból lopott, majd egy német állampolgárt akart kirabolni egy szegedi fiatal, aki később egy lépcsőház bejárati ajtajának üvegét is betörte 2016 márciusában. K. Dániellel szemben a rendőrség vádemelést javasol.

A gyanú szerint egy szegedi templomba, illetve egy plébánia irodájába az istentisztelet miatt nyitva hagyott ajtókon jutott be egy 18 éves fiatal március 6-án 18 és 19 óra közötti időben. A gyanúsított a helyiségekből szemüveget, gyűjtési adományokból származó tartós élelmiszert, valamint padlószőnyeget tulajdonított el. Néhány órával később, március 7-én 1 óra körül a feltételezett elkövető egy német állampolgárt támadott meg Szegeden, a Batthyány utcán. A rabló a sértettől erőszakkal próbálta elvenni a hátizsákját, amelynek vállpántja a dulakodás következtében elszakadt. A gyanúsított a 23 éves férfi ellenállása miatt nem járt sikerrel. Nem sokkal később K. Dániel egy lépcsőház ajtajának üvegét is szándékosan betörte, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Egy nap múlva a rendőrök elfogták a bűncselekmények feltételezett elkövetőjét, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A Szegedi Rendőrkapitányság a nyomozás befejezését követően rablás bűntett kísérletének, illetve lopás bűntettének, valamint garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasol az előzetes letartóztatásban lévő terhelttel szemben.

Előző sztori

Lengyelország átvette a V4 soros elnökségét

Következő sztori

Illegális bevándorlás: román embercsempészek ellen emeltek vádat Szegeden