Közélet

Önkormányzati bérlakást biztosítanának a háromgyermekes szegedi családnak

Önkormányzati bérlakást biztosítanának a háromgyermekes szegedi családnak

2016. július 1., péntek
Önkormányzati bérlakást biztosítanának a háromgyermekes szegedi családnak
csongradi76_panel01_gs

Remélhetőleg nem sokáig kell egy garzonban meghúznia magát a három gyermeket nevelő Fehér házaspárnak a nagymamánál, az IKV Zrt. felkereste őket, és ha minden feltételnek megfelel a család, akkor akár már a jövő héten egy Csongrádi sugárúti önkormányzati bérlakásba költözhetnek.

„Nagy megpróbáltatás egy szobában hat embernek élnie, ezért a Délmagyarország cikke után egyből elkezdtük keresni a lehetőségét, hogy miként is tudnánk segíteni rajtuk” – mondta el portálunknak

Kardos Kálmán

, az IKV Zrt. vezérigazgatója. Telefonon beszélt a családapával, és a

Fehér Gáborral

által elmondottak alapján úgy tűnik, megfelelnek a helyi rendeletben foglaltaknak, vagyis el tudják helyezni őket önkormányzati bérlakásban.

csongradi76_panel02_gs

Az IKV Zrt. vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy a Csongrádi sugárút 76. szám alatt tudnak biztosítani az ötfős családnak egy bérleményt, de ez csak ideiglenes megoldás, ott addig lakhatnának, amíg el nem bírálják az augusztusban megjelenő szociális bérlakásokra vonatkozó pályázatot, amelyen Kardos szerint a három kiskorút nevelő család jó eséllyel indulhat majd. Ennek fényében elmondható, hogy karácsonyra egy végleges szociális bérlakásba költözhetnek. „Ilyenkor figyelembe vesszük a család létszámát, választhatnak két és fél szobás vagy annál kisebb lakást is, ha egy nagyobbnak a bérleti díját és egyéb fenntartási költségeit magasnak találnák” – részletezte Kardos. A döntési folyamatról a vezérigazgató elmondta, arra kérték a családapát, hogy a szükséges iratokat, így például a munkaviszonyt és a szegedi lakhatást igazoló dokumentumokat minél előbb vigye be az IKV Zrt.-hez, hiszen nem a társaság dönt a szociális bérlakások kiutalásáról, hanem az önkormányzat, a cég feladata, hogy előterjesztést készítsen a pénzügyi bizottságnak, melynek tagjai a döntést meghozzák. Amennyiben a férfi például még pénteken leadja az iratokat, akkor hétfőn előterjeszti az IKV Zrt. az önkormányzatnak, és a pénzügyi bizottság már szerdán dönthet is az ötfős család elhelyezéséről, tehát akár már a jövő héten meg is kaphatják a bérlakás kulcsait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.