Egyetem

Megint nem nevezték ki határidőre az SZTE új kancellárját

Megint nem nevezték ki határidőre az SZTE új kancellárját

2016. július 1., péntek
Megint nem nevezték ki határidőre az SZTE új kancellárját
SZS20140401_szte_rektori_hivatal_002

Második alkalommal futottak neki a kancellár kiválasztásának. A szóba jöhető jelölteket felterjesztették a miniszterelnöknek, de döntés még nincs. November 28. óta nincs kancellár az SZTE-n.

Lapunk március elején

beszámolt róla, hogy a Szegedi Tudományegyetem első kancellári pályázata eredménytelen volt, nem sikerült kiválasztani a 17 jelentkező közül a megfelelő személyt. Az előző kancellár,

Devecz Miklós

tavaly szeptember 28-án egy bevándorlós Facebook-posztja miatt volt kénytelen lemondani, a felmondási ideje két hónapig tartott. A pályázat benyújtására valamivel

több mint két hét állt

rendelkezésre, március 31-én hirdették meg, s április 15-ig lehet jelentkezni. Összesen

15-en nyújtottak be pályázatot

, a személyes meghallgatások május közepén zajlottak le. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának feltett kérdéseinkre azt a választ kaptuk, hogy a pályázati eljárás még folyamatban van. A meghallgatások lezajlottak, a kiértékelési folyamatot lezárták, ezt követően az alkalmasnak gondolt pályázókat felterjesztették a döntéshozó irányába. Arra azonban nem kaptunk választ, hogy mikor várható a kancellári kinevezés. Elméletileg június 30-ig kellett volna kinevezni az SZTE kancellárját, ez esetben 2016. július 1-től 2019. június 30-ig tölthette volna be a kancellári tisztséget. A kancellár felett a munkáltatói jogokat a miniszter gyakorolja, de a megbízására, s ennek visszavonására csak a miniszterelnök jogosult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.