Megint nem nevezték ki határidőre az SZTE új kancellárját

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140401_szte_rektori_hivatal_002

Második alkalommal futottak neki a kancellár kiválasztásának. A szóba jöhető jelölteket felterjesztették a miniszterelnöknek, de döntés még nincs. November 28. óta nincs kancellár az SZTE-n.

Lapunk március elején beszámolt róla, hogy a Szegedi Tudományegyetem első kancellári pályázata eredménytelen volt, nem sikerült kiválasztani a 17 jelentkező közül a megfelelő személyt. Az előző kancellár, Devecz Miklós tavaly szeptember 28-án egy bevándorlós Facebook-posztja miatt volt kénytelen lemondani, a felmondási ideje két hónapig tartott.

A pályázat benyújtására valamivel több mint két hét állt rendelkezésre, március 31-én hirdették meg, s április 15-ig lehet jelentkezni. Összesen 15-en nyújtottak be pályázatot, a személyes meghallgatások május közepén zajlottak le.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának feltett kérdéseinkre azt a választ kaptuk, hogy a pályázati eljárás még folyamatban van. A meghallgatások lezajlottak, a kiértékelési folyamatot lezárták, ezt követően az alkalmasnak gondolt pályázókat felterjesztették a döntéshozó irányába. Arra azonban nem kaptunk választ, hogy mikor várható a kancellári kinevezés.

Elméletileg június 30-ig kellett volna kinevezni az SZTE kancellárját, ez esetben 2016. július 1-től 2019. június 30-ig tölthette volna be a kancellári tisztséget. A kancellár felett a munkáltatói jogokat a miniszter gyakorolja, de a megbízására, s ennek visszavonására csak a miniszterelnök jogosult.

Előző sztori

Labdarúgás: munkába lendült a formálódó HFC

Következő sztori

Kajak-kenu: megkedvelte Moszkvát Nádas Bence