Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: tradicionális címerrel, új mezszponzorral folytatja a SZEOL SC

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szeol_sajttaj002kf

Az NB II-be feljutott SZEOL SC keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a szegedi futball tradícióit képviselő, kék-fekete, diszkoszvetős címerrel indul a másodosztályú küzdelemben – e mellett mezszponzorról és személyi változásokról is szó esett.

Gőzerővel dolgozik az NB II-es idénykezdet előtt a SZEOL SC, a másodosztályba feljutott klubnál a munka a háttérben is zajlik annak érdekében, hogy a csapat minden tekintetben megfeleljen az NB II-es követelményeknek. Halkó Pál, a SZEOL SC ügyvezetője a keddi, Szeged étteremben megtartott sajtótájékoztatón elmondta, a feljutás érdeme mindaz, amit bejelenthetnek, hiszen ez teremtette meg az alapot a klub számára. Elsőként a személyi kérdéseket illetően az ügyvezető kifejtette, a csapat korábbi edzője, Siha Zsolt sportigazgatóként dolgozik tovább a klubnál, míg szakmai igazgatóként Lóczi István tevékenykedik a szegedi csapatnál, aki nemcsak a felnőtt, hanem az utánpótlás gárdák mellett is dolgozik. Siha Zsolt pótlására házon belül talált megoldást a csapat: a tavasszal még játékosként szereplő Makra Zsolt pályaedzőként segíti Tóth Ákos vezetőedző feladatát.

A SZEOL a továbbiakban az FK 1899 Szeged által levédetett, tradicionális szegedi címert használja, amelyről megállapodást kötött Havas Péterrel, az FK klubelnökével, így ennek a címernek a hű másolatát fogja viselni a klub a folytatásban. „Ez az egész szegedi labdarúgás szempontjából is egy nagyon fontos lépés volt” – fogalmazott Halkó Pál. A címert eddig használó FK 1899 Szeged elnöke, Havas Péter elmondta, 11 évvel ez előtt, megalakulásukkor azt tűzték ki céljukként, hogy Szeged tradicionális jelképeit vigyék tovább, amíg nem lesz erre alkalmasabb csapat. „Az FK eljutott a megyeegyig, de az a realitás, hogy mi innen tovább önerőből nem tudunk jutni. Viszont olyan viszonyt alakítottunk ki a SZEOL-lal, aminek köszönhetően játékosokat adtunk és kaptunk egymástól, szorítottunk a csapatnak, hogy sikerüljön a feljutás. Az Eb előtt érkezett a felkérés azt illetően, hogy használhassák a diszkoszvetős címert, ezt illetően sem anyagi és erkölcsi feltételt nem biztosítottunk. Ez egy hosszú távú megállapodás, nem kifejezetten az NB II-re adtuk a címert. Nagy szerepe van Hüvös Gábornak is ebben, pár mondattal el tudtuk azt intézni, hogy milyen feltételekkel tudunk együtt dolgozni. Bízom benne, hogy a szegedi labdarúgást ez az összefogás egyesíteni tudja. Remélem, hogy ez egy olyan szintű városi összefogásnak lehet ez az első alapja, ami visszahelyezi a profi labdarúgás térképére Szegedet” – fogalmazott a klubelnök, aki hozzátette, hogy megpróbálnak ellentétes sorsolást kérni a SZEOL-lal a következő bajnoki idényben.

szeol_cimer

Hüvös Gábor, az FK Szeged mestere elmondta, sok időt eltöltött a SZEOL jogelődjénél, így edzői karrierje eddig ennél a két klubnál zajlott, így büszke arra, hogy létrejött ez az összefogás, amelyhez sok sikert kíván a folytatásban.

Harmadikként egy mezszponzort jelentett be a SZEOL SC: a mezeken a Ridikül magazin fog szerepelni mint szponzor, a magazin két és fél éve heti rendszerességgel jelenik meg Magyarországon. „Sokat beszélünk arról, hogy a futballba be kell vonni a nőket és a családokat, a magazin nekik szól, így bízunk a jó együttműködésben” – nyilatkozta a SZEOL ügyvezetője.

A SZEOL a hazai mérkőzéseit nem az eddig használt Felső Tisza-parti stadionban, hanem a SZVSE-pályán játssza majd: az ügyvezető elmondta, hétfőn elkezdődött a festés, míg szerdán a műanyag székek felszerelése is elkezdődik annak érdekében, hogy a létesítmény NB II-re alkalmas legyen az MLSZ előírásainak megfelelően.

A klub egyelőre nem jelentett be új igazolást a másodosztályú kerettel kapcsolatban, a legfontosabb cél persze az, hogy bent maradjon a csapat ebben a 20 csapatos másodosztályban. „Mindenképpen szeretnénk stabilizálni a helyünket az NB II-ben, arra készülünk, hogy ne csak átszállójegyet váltsunk, hanem biztosítsuk a lehetőséget a fiataloknak, hogy itt helyben játszhassanak az NB II-ben” – fogalmazott Tóth Ákos, a gárda vezetőedzője a jövő évi célkitűzésekkel kapcsolatban. A keret két kettős állampolgárságú játékosának, Nikola Maksimovicnak és Stefan Tomisicnek sorsa továbbra sem tisztázott, mert az MLSZ előzetes előírásai alapján csak az a labdarúgó tekinthető magyarnak, aki 21 éves kora előtt három évet Magyarországon futballozott, így a tavasszal jól szereplő játékosoknak egyelőre még nem tudni, mit hoz a jövő.

szeol_sajttaj006kf

„Úszni tudunk, de még vízben nem próbáltuk” – élt a hasonlattal Siha Zsolt. Az immáron sportigazgatóként dolgozó szakember elmondta, ugyanúgy folytatódik a munkakapcsolat közte és Tóth Ákos között, mint eddig, a tudásuk legjavát próbálják meg majd hozzátenni a csapat szerepléséhez. Siha Zsolt elmondta, az igazolások terén nem szeretne eltérni attól a modelltől a klub, amit eddig képviselt, azaz a szegedi kötődésű játékosokban gondolkoznak elsősorban, mert véleményük szerint nem tehetségtelenebbek a szegediek, mint az ország más táján lévő futballisták. „Szeretnénk megfordítani egy trendet, hogy a fiatalok lássák a jövőképet, és ne menjenek el innen. Elsősorban szegedi srácokat szeretnénk hazacsábítani, akik tudnak majd segíteni nekünk a céljaink elérésben” – nyilatkozta a sportigazgató.

Az új szakmai igazgató, Lóczi István hozzátette, a szakmai stáb mindenben kikéri a véleményét, az eddigi tapasztalataival pedig megpróbálja hozzátenni a csapat eredményességéhez. „Szakmai bravúr volt a feljutás, és nagyon remélem, hogy sikerül leigazolni a kiszemelt játékosokat, de semmiképp sem lesz könnyű év, ami ránk vár. Az utánpótlásban is óriási kihívás előtt áll a klub, hiszen az elit mögé bekerült a klub, az ország húsz legjobb csapata között van, nem lesz kis feladat a bentmaradás ott sem” – mutatott rá az utánpótlás területén is újonnan megjelenő feladatokra Lóczi István.

A csapat a múlt héten megkezdte a felkészülést a július utolsó hétvégéjén rajtoló NB II-es szezonra, ennek kapcsán az új másodedző, Makra Zsolt elmondta, a labdarúgók rendesen készülnek az új idényre, és nincs kétsége a felől, hogy sikerül majd elérniük céljaikat.

„Reméljük, hogy sok prémiumot kell majd fizetni” – utalt az anyagi vonatkozásokra Halkó Pál, aki elmondta, nagy mértékben segít az MLSZ a klubokon is, annak ellenére, hogy sokat követel is, majd hozzátette, az utánpótlásban és a technikai személyzetben is van még fejlesztési céljuk.

Az MLSZ által megkövetelt fiatalok, azaz 1996. január 1. utáni született labdarúgó szerepeltetésével kapcsolatban Tóth Ákos vezetőedző elmondta, a korábbi NB III-as szezonban is hasonló helyzetben volt, de ezen a téren nem lehet rutint szerezni, ráadásul korábban ennek a szabálynak Leindler Domonkos kapus mindig megfelelt, így csak egy mezőnyjátékosban kellett gondolkodnia. „Nem egyszerű a helyzet, de elsősorban a szegedi kötödésű vonalat visszük tovább. A tavalyi keret nagy százalékban itt marad, ezen kívül a kiválasztásnál az első számú szempont a karakter, mi nem kérünk kiöregedett sztárocskákat, akik még egy utolsó lehetőségben gondolkoznak. Olyan srácokat keresünk, akiknek kicsit megtört a pályájuk, de be szeretnék bizonyítani, hogy annál többre hivatottak” – fejtette ki Siha Zsolt sportigazgató.

A sajtótájékoztató végén Halkó Pál hozzátette, nagyon készülnek a bajnoki nyitányra, egyúttal kérné a szurkolókat, hogy az Eb-n mutatott példának megfelelően sportszerűen szurkoljanak a csapatnak, mert rendkívül súlyos szankciókkal sújtják azokat a csapatokat, akik ennek nem felelnek meg. Az NB II-ben 800 forintos, egységes jegyárral várják majd a szurkolókat, a 14 éven aluliakat ingyen engedik be a meccsekre.

Tovább olvasom

Sport

Mikler Roland: Rajtunk biztosan nem múlik a szezonkezdés

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Négy és fél hónap után kezdhette meg a közös munkát a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.

Tovább olvasom

Sport

Stabilitást vár csapatától Szabó Zoltán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az SZVE szerdán a Péccsel mérkőzik Budapesten.

Tovább olvasom

Sport

Germán Tamás: Nincs megtiltva, hogy nyerjünk Szombathelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál