Labdarúgás: nem váltotta be a reményeket a Szeged-Grosics fiókcsapata

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged2011b-asotthalom026kf

Egy évvel ez előtt fiatal akadémistákkal érkezett a Csongrád megyei I. osztályba a Szeged 2011-Grosics Akadémia második számú csapata, a klub azonban a következő bajnoki szezonban nem indít csapatot a megyei bajnokságban.

Egy évvel ez előtt a Magyar Labdarúgó Szövetség úgy határozott, hogy az NB II-es csapatok tartalékegyüttesei indulhatnak a megyeegyben, amennyiben nem vesznek el helyet más csapatoktól. 2015 nyarán a Szeged 2011-Grosics Akadémia is élni kívánt a lehetőséggel, a Csongrád megyei I. osztályú együttesek pedig úgy döntöttek, hogy hozzájárulnak a profi klub fiókcsapatának indulásához, majd módosították is a versenykiírást, így az előző megyeegyes idény kiegészülve a Szeged 2011 B-vel, 17 csapattal indult el. A csapat ifjú akadémista labdarúgókkal vágott neki az idénynek, amelyet megelőzően a vezetőedzőjük, az első csapat pályaedzője, Popovics Pál elmondta: tanítványai számára jó lehetőség a felnőttmezőnyben való szereplés arra, hogy a fiatal tehetségek minél hamarabb felnőjenek mind fizikailag, mind taktikailag a nagycsapat mellé. A szereplés eredményeképp a csapat tagjai közül Povázsai Zsolt profi szerződést is aláírhatott a Szeged-Grosiccsal. A gárda jól rajtolt a megyeegyben, az első öt meccsét kapott gól nélkül megnyerte, és vezette is a pontvadászatot, miközben keretét a felnőttcsapatból kimaradó labdarúgókkal egészítette ki. A kiváló rajtot követően a téli szünet előtti utolsó fordulóban, a makói vereséget követően csúszott le a dobogóról a csapat, amely azonban már nem tudott annyi pontot szerezni a szünetet követően, mint az ősszel, így végül kereken 60 pontot gyűjtve az ötödik helyen zárt a Csongrád megyei I. osztályban.

Kedden Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója elmondta, a következő idényre nem adott le nevezést a Szeged 2011 B, amely így egy szezont követően minden bizonnyal nem lesz ott majd a megyei mezőnyben. A miértről Emődi Sándort, a Szeged 2011-Grosics Akadémia ügyvezetőjét kérdeztük, aki elmondta, a B-csapat nem váltotta be az előzetesen hozzá fűzött reményeket. Azon kérdésünkre, mi szerint mi lesz azokkal a fiatalokkal, akik rendszeres játéklehetőséget kaptak a fiókcsapatban, az ügyvezető úgy válaszolt, azt a sportigazgatóság lesz hivatott eldönteni, hogy ezek a játékosok hol játszanak majd a következő bajnoki idényben.

Az előző Csongrád megyei I. osztályú bajnokságban szerepelt gárdák közül a Szeged 2011 B mellett a Tápé és az Újszentiván sem nevezett egyik bajnokságba sem.

Előző sztori

Labdarúgás: megmaradna stabil középcsapatnak az FK 1899 Szeged

Következő sztori

Egymást motiválják a tanulásban a kitűnő tanuló szegedi testvérek

Legutóbbi hasonló cikkek