Labdarúgás: a tradíciókat őrizve újult és izmosodott meg a Szegedi VSE + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szvse013kf

Megújult stadion, felfrissített játékoskeret, váltás a kispadon, várakozások és reális célok: új szelek fújnak a Szegedi VSE-nél, amelynek felnőtt labdarúgócsapata a következő szezonban mindenképpen meghatározó szereplője lenne a Csongrád megyei I. osztálynak.

Míg az elmúlt esztendők a csendes, de annál tudatosabb és tervszerűbb építkezésről szóltak a Szegedi VSE labdarúgó-utánpótlásában, illetve a kapcsolódó rendszerekben, a Rendőr TE-nél és a DAFC-nál, idén nyáron végre a patinás egyesület felnőttcsapatának háza táján is örvendetes változások történtek. Sahin-Tóth Dezső, a labdarúgó-szakosztály vezetője úgy összegzett: egyre inkább szépülő, fejlődő, megújuló környezetben (a SZVSE-stadionban) egy megújult, felfrissített, átalakított együttes reális rövid, közép- és hosszá távú célokat tűz ki maga elé, és várja nemcsak a sportág iránt érdeklődő gyerekeket, de a futballt és a klubot szerető nézőket, drukkereket, szimpatizánsokat is. A legfontosabb szándékuk, hogy ismét élmény legyen a SZVSE-felnőttban focizni, és ismét élmény legyen SZVSE-meccsre járni!

“A SZVSE-stadion az elmúlt időszakban örvendetes bővülésen, megújuláson ment keresztül, ennek a folyamatnak a része az is, hogy NB II-es mérkőzések lejátszására is alkalmassá válik a létesítmény, és itt biztosítunk otthont a SZEOL SC-nek. Az utóbbi években elképesztő erőt és energiát fektettünk a beruházásokba, elég, ha csak a műfüves pálya építésére vagy a tornaterem, illetve a konditerem fejlesztéseire utalok, de idén az öltözőfolyosó rendbe tételére is juthat forrás. A létesítmény nagyszerűen vizsgázott a labdarúgó Eb során is, végig telt házzal mentek a kivetítések, ami megint csak bizonyítja, hogy határozott elképzelésekkel és reális célkitűzésekkel csoda dolgok hozhatóak ki a remek fekvésű és adottságú stadionunkból, ami szegedi szinten tekintve valóban egy kis gyöngyszem vagy ékszerdoboz lehet. Igyekszünk egyre több programot is ideszervezni. Emellett az idei nyár arról szólt a klubnál, hogy átalakítottuk és megerősítettük a felnőttcsapatot. Az utánpótlásunk szépen és rendben működik, és természetesen továbbra is elsősorban erre a bázisra és a SZVSE hagyományaira építünk, de nagy öröm, hogy végre a felnőttgárda elé is értelmes célokat tűzhetünk ki, és meghatározó szereplői lehetünk a megyei I. osztálynak” – számolt be róla a szakosztályvezető.

szvse009kf

Sahin-Tóth Dezső elárulta, fiatal, energikus, lelkes és elkötelezett szakmai stáb kezdte meg a munkát a SZVSE-ben. Az eddigi edző, Pécsek Tibor mestervizsgája miatt nem tudja tovább ellátni a feladatot, ám rá természetesen a jövőben is számítanak majd. A kispadra így Szőregről tért vissza az egyesülethez ezer szállal kötődő, SZVSE-nevelés Bodó Attila, aki korábban is a vasutasok utánpótlásrendszerében dolgozott. A rutint és a tapasztalatot Hágelmann Endre képviseli és viszi tovább a stábban, mely kiegészül a tavaly Tápén futballozó Kelemen Balázzsal is. Kelemen klubmenedzseri posztot is betölt, ami azt jelenti, hogy a klub melletti támogatói-vállalkozói kör folyamatos bővítése is az ő reszortja. “Úgy érzem, eljött az az idő, amikor lépnünk kellett, és tudtunk is lépni, ugorni egy szintet. Konkrét célokat nem határoztunk meg az első szezonra, meglátjuk, mit tudunk kihozni az első félévből, az őszi idényből, utána majd meglátjuk, hol tartunk, mindenesetre mindenképpen meghatározó tagjai akarunk lenni a megye élvonalának. Fontos, hogy végre reális rövid, közép- és hosszú távú célok lebeghetnek a szemeink előtt. Ezek elérése érdekében rengeteg új játékost szerződtetünk, de természetesen továbbra is az a legfontosabb szempontunk, hogy a saját nevelésű, a SZVSE-kötődésű labdarúgókra építsük a gerincet” – fogalmazott. A sportvezető hozzáfűzte, nagy szeretettel várnak minden gyerekeket, fiatalt, aki a SZVSE-RTE-DAFC rendszerben akar megismerkedni a labdarúgással, illetve itt szeretne fejlődni, de várják szimpatizánsaikat a felnőttmeccsekre is a megújult stadionjukba; olyan környezetbe, ahová érdemes kilátogatni, illetve ígéretük szerint olyan csapattal és olyan játékkal, melyet nem lehet nem szeretni, amiért nem lehet nem rajongani!

Új vezetőedző irányítja tehát a Szegedi VSE felnőttcsapatát a következő szezonban: az eddig a szakmai munkáért felelő Pécsek Tibor mestervizsgája miatt nem tudja összeegyeztetni a futballt, azonban ezt követően sem szakadna el a sportágtól, és a jövőben az utánpótlásban dolgozna. Az új edző nem ismeretlen Vasutas-pályán, hiszen az a Bodó Attila veszi át a SZVSE-t, aki hat év kihagyás után másfél szezont húzott le a klubnál, majd az előző idény második felében Szőregen volt játékos-edző, most viszont visszatér a nevelőegyesületéhez vezetőedzőként. „Az U10-es korosztálynál már két éve edzősködöm, itt nőttem fel, a SZVSE-nél jártam végig a ranglétrát. Nagyon szerettem a gyerekekkel foglalkozni, majd Szőregről jött egy megkeresés Tóth Tamás részéről, és mivel van szőregi kötődésem is, szívesen elvállaltam a feladat. Úgy gondolom, hogy többet is ki lehetett volna hozni abból a történetből, de így is jobban szerepeltünk, mint az ősszel. Pécsek Tibor a barátom, ő is szerette volna, ha olyan kezekbe kerül a csapat irányítása, aki kötődik a klubhoz, a vezetőség is erre gondolt” – fogalmazott portálunk érdeklődésére Bodó Attila.

szvse017kfAz előző idényben a tizenharmadik helyen végzett együttesről az új mester elmondta, a SZVSE mindig is egy lendületes, fiatalos csapat volt, tele tehetséges játékosokkal, idén azonban minőségben és létszámban is előre tudtak lépni, így a tavalyi eredménynél jobbat szeretnének elérni, még ha kimondott cél nincs is kitűzve a csapat felé. „A megyeegyes mezőny kicsit kiegyenlítettebb lett, tizenkét csapat nagyjából azonos szinten mozog. A társaságot ismerem, az érkezők minőségben is előrelépést jelentenek. A pálya és a környezet szépül, fiatalos, néhány rutinos játékossal kiegészített, értelmes, jó közösségünk van, így minden adott ahhoz, hogy egy jó csapat formálódjon, és eredményesek legyünk” – nyilatkozta Bodó Attila.

Ami a keretbeli változásokat illeti, a vasutasoknál folytatja a trénerhez hasonlóan Szőregről érkező Bullás Imre, Algyőről igazol a SZVSE-hez Németh László és Molnár Krisztián, míg az egyik bajnokságba sem nevező Tápéból a Csamangó Tibor, Teimel Márk, Kelemen Balázs, Nagy Balázs négyes is SZVSE-szerelést húz a következő idényben. Biztos érkezőnek tekinthető még a 20 éves Sándor Máté, aki legutóbb a 2014/05-ös idényben lépett pályára a Kecskemét U21-es csapatában, a következő idényben azonban ő is a SZVSE-ben játszik majd, miképp a Jánoshalmáról érkező Tóth Zorán, Tóth Milán duó is. A klub kerete tovább bővülhet még a bajnokság kezdetéig, az viszont már biztos, hogy Laczi Norbert és Laczi Zoltán nem a SZVSE-ben folytatják karrierjüket, ők a Móravárosi Kinizsibe igazoltak, Mácsai Dávid pedig a Kertész utcában, az UTC-nél játszik a következő szezonban. A télen igazolt Matyelka Tibor visszatér előző klubjához, a Békés megyei Csanádapácához, Jánk Tamás az Ülléshez, míg Pricic Alen a Balástyához igazolt. Mint a mestertől megtudtuk tehát, a felsoroltakon kívül akár újabb focisták érkezése várható már a napokban is, erről majd folyamatosan beszámolunk.

szvse021kf

„Szeretném, ha a csapatnak lenne egy stílusa, a játékrendszert majd a csapathoz igazítom. A szakmai munkában Hágelmann Endre segít majd, illetve Kelemen Balázs mint pályaedző és mint klubmenedzser is segíteni fogja majd a munkámat a mellett, hogy játszani is fog a csapatban. Már tavaly sem akartam játszani Szőregen, hiszen korábban többször műtötték a térdemet, ha a szívem vinne előre, akkor sem biztos, hogy a szervezetem ezt hagyná. Szőregen be kellett szállnom néhány fordulóban, de itt már tényleg nem tervezem” – tért ki Bodó Attila arra a kérdésre, hogy a pályán is láthatjuk-e majd a SZVSE bajnokijai során.

A vasutasok első tétmérkőzésüket éppen Bodó Attila egykori klubja, a Szőreg ellen játsszák majd a Csongrád megyei Magyar Kupa első fordulójában augusztus harmadikán, míg a bajnokságban az első fordulóban letöltik a szabadnapjukat, így majd augusztus utolsó hétvégéjén Ásotthalmon rajtol el az új szezon a SZVSE számára.

Pintér M. Lajos – Vajgely Pál

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Vádemelés a különösen jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedő szegedi férfiakkal szemben

Következő sztori

Tolvajt keres a szegedi rendőrség - a lakosság segítségét kérik

Legutóbbi hasonló cikkek