Közélet

Klik: utazási kedvezményt kapnak az ingyen cirkuszjeggyel rendelkező diákok

Klik: utazási kedvezményt kapnak az ingyen cirkuszjeggyel rendelkező diákok

2016. július 11., hétfő
Klik: utazási kedvezményt kapnak az ingyen cirkuszjeggyel rendelkező diákok

Utazási kedvezményt kapnak kísérőjükkel együtt azok a diákok, akiket kitűnő bizonyítványuk miatt korábban ingyen cirkuszjeggyel jutalmazott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik).

A Klik MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azokra a sajtóban megjelent kritikákra reagált, amelyek szerint a szegényebb családban élő gyerekek a magas utazási költségek miatt nem tudják beváltani cirkuszjegyüket. Azt írták: a MÁV Zrt. egyedi utazási kedvezményt ad minden ajándék cirkuszjeggyel rendelkező diák és egy felnőtt kísérője számára. A diákok 90, kísérőjük pedig 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményben részesülnek, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával. Az utazási kedvezmény a vonatjegy megvásárlásakor kizárólag az ajándékba kapott utalvánnyal vehető igénybe, a visszaúton pedig az előadásra beváltott jeggyel tudják igazolni a kedvezményre való jogosultságot - közölték. A Klik június 14-én közölte, hogy minden kitűnő bizonyítvánnyal rendelkező általános iskolai tanuló ajándék jegyet kap a Fővárosi Nagycirkuszba, országszerte 112 ezer jegyet osztanak ki a központ és a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (Maciva) együttműködésének köszönhetően.

Lendvai Ildikó

MSZP-s politikus június 25-én írt arról a Népszavában, hogy sok vidéki szegény család nem tudja kifizetni a fővárosba utazás költségeit. A Maciva július 5-én közölte, hogy az utazó Exit, Hungária, Ötvös és Magyar Klasszikus Cirkusz előadásain is beválthatók az ajándék jegyek. A csoportosan érkező diákokat kísérő pedagógus - 20 gyerekhez egy kísérő - térítésmentesen nézheti meg az előadást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.