Sport

Kézilabda: agresszív SZKKSE-t ígér Bakó Botond

Kézilabda: agresszív SZKKSE-t ígér Bakó Botond

2016. július 25., hétfő
Kézilabda: agresszív SZKKSE-t ígér Bakó Botond
bako_botond_mtk_hu

Megkezdte a közös munkát a Szeged KKSE az új vezetőedző vezetésével: a jelentős élvonalbeli tapasztalatokkal bíró Bakó Botond vette át a dorozsmai klub irányítását, amellyel nyolc hetes felkészülési munkát végeznek el a bajnoki rajtig.

Új vezetőedzővel kezdi meg a következő szezont a Szeged KKSE NB I/B Keleti csoportjában szereplő együttese. A gárda vezetését

a távozó

Marosán Györgytől

Bakó Botond

veszi át: a 35 éves szakember korábban dolgozott Debrecenben, Csurgón és férfi vonalon Orosházán is, legutóbb pedig az NB I-es Székesfehérvár csapatát irányította. Kilenc élvonalban töltött idényt követően a szegedi klubnál dolgozik a másodosztályban, amellyel harcba szállna az NB I-ért. „A vezetők személye, illetve az elképzelés és a vázolt terv volt az, ami miatt úgy döntöttem, hogy elvállalom ezt a megkeresést. Ami számomra is újdonság, illetve ismerkedem a feladattal, hogy az elmúlt kilenc évben az első osztályban dolgoztam, így viszonylag ismeretlen és szokatlan helyzetben vettem át ezt a feladatot, de azt gondolom, rövid időt vesz igénybe az, amíg jobban átlátom majd a dolgokat, megismerkedem a saját csapatommal, ahogy az ellenfél gárdáival is” – mondta portálunk érdeklődésére az SZKKSE új vezetőedzője, Bakó Botond. A dorozsmai klub kedden kezdte meg a felkészülést az NB I/B Keleti csoportjára, ahogy a tréner kifejtette, a keret tagjai túl vannak az állapotfelméréseken, így elkezdődhet a munka a bajnoki rajtig. „Normális, nyolchetes felkészülést csinálunk, az elején a fizikális képességeken van a fő hangsúly, aztán egyre jobban előtérbe kerül a taktikai-technikai dolgok végrehajtása. Úgy fogunk készülni, mint bármilyen más helyzetben, nagy figyelmet fordítunk minden kis részletre” – fogalmazott Bakó Botond. Az SZKKSE új mestere hozzátette, a csapat várható stílusáról megvan az elképzelése, de az, hogy ezt mennyire tudják majd megvalósítani, és mennyire kell esetleg rajta majd módosítani, a jövő kérdése. „Egyelőre ez olyan szempontból korai kérdés, hogy 100%-osan precíz választ tudjak adni. Mindenképpen egy agresszív, nagyon határozott védekezésből kiinduló gyors játékot szeretnénk megvalósítani. Azt viszont, hogy a védekezés mely fajtáját vagy hogy milyen jellegű támadójátékot fogunk tudni hatékonyan játszani, majd az elkövetkezendő időszak fogja meghatározni” – összegezte a következő idényben várható SZKKSE-t a tréner. A klubhoz eddig négy új játékos érkezett: két játékost az MTK-ból szerződtetett az SZKKSE, egyikük a Szegedről indult, 34 éves átlövő,

Barna Éva

, valamint a szintén átlövő 29 éves

Valovics Nóra

. A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes

Szepesi Ivett

a Mosonmagyaróvártól, míg a 23 éves

Lovistyék Kitti

Orosházáról csatlakozik az SZKKSE-hez. Bakó Botond az igazolásokkal kapcsolatban kifejtette, egyelőre a keret megvan, nem terveznek további játékosokat igazolni, úgy véli, jó keret alakult ki, valamint bízik benne, hogy jól és sérülésmentesen fognak tudni dolgozni, és akkor biztosan szép eredményeik lesznek. Az SZKKSE a felkészülés során NB I-es klubokkal, így a Békéscsabával és a Siófokkal is találkozik, majd egy orosházi torna is színesíti a programot, amelyen a Vasas is részt vesz. Ahogy Bakó Botond kitért rá, megpróbálták a lehető legnehezebb ellenfelek ellen lekötni a meccseket, hiszen az ilyen kaliberű csapatok ellen tudják igazán tesztelni önmagukat azt illetően, hogy hol tartanak, illetve itt tudják megnézni, hogy mi az a szint, amivel eredményesek lehetnek a folytatásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.