Írjon nekünk

Sport

Kajak-kenu: nem izgul a riói kihívás miatt az algyői Kopasz Bálint

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

kopasz_balint_mkksz_facebook

Csupán 19 éves, azonban a riói olimpiára készülhet az Algyő SK kajakosa, Kopasz Bálint: a Magyar Kajak-Kenu Szövetség hétfői döntésének értelmében a megüresedett K1-1000 méteres távon a brazíliai ötkarikás játékokon a fiatal versenyző képviselheti majd Magyarországot.

Hétfőn hozta meg végleges döntését a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, amely kijelölte a végleges olimpiai csapatot: a válogatók a legtöbb kérdés eldőlt, azonban Dombvári Bence doppingügye miatt a K1-1000 méter és a K2-1000 méter indulója sem volt tisztázott. A szövetség végül elfogadta Storcz Botond szövetségi kapitány javaslatát azaz a megüresedett helyre az Algyő SK 19 éves, ifjúsági világbajnok, felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes versenyzőjét, a válogatón Dombvári Bence mögött a második helyen végzett Kopasz Bálintot válogatja be a keretbe, így a fiatal kajakos rajthoz állhat a riói olimpián. „Megtörtént az a pozitív doppingminta, aminek nagyon nem örült senki, így én sem. Mivel én vagyok Magyarországon a második legjobb ezer méteres Bence után, ezért engem indítanak az olimpián. Nem ért váratlanul, hogy én leszek az az ember, aki indul” – válaszolta portálunknak Kopasz Bálint, az Algyő SK kajakosa.

A tavaly az év ifjúsági kajakosának megválasztott sportoló számára nem maradt sok idő a felkészülésre, hiszen az olimpia indulásáig már csak 17 nap van hátra, míg a kajak-kenu versenyeket augusztus 11-től rendezik majd Rióban. „Mikor megtudtuk a hírt, akkor elkezdtük a felkészülést. Egyébként is úgy volt, hogy megyek a minszki világbajnokságra, nem zavar be a munkába az, hogy az olimpián indulok, csinálunk ugyanúgy a dolgunkat. Mivel jó versenyző típus vagyok, nem ijedek meg attól, hogy helyt kell állnom az olimpián, most sem izgulok, talán ott majd lesz egy kis izgalom benne, de az talán kell is” – fogalmazott Kopasz Bálint.

A fiatal kajakos a lehetséges célokkal kapcsolatban elmondta: nagyon szeretne bekerülni futamában a döntőbe. „Ott nem lehet tudni, hogy milyen formában leszek: ha szuper formában leszek, akkor az első öt hely valamelyike biztosan megvan, de ezt majd csak ott lehet tudni, hogy mennyire leszek majd 100%-os. Ezt nagyon nehéz bekalibrálni, mert az Európa-bajnokságon sem voltam 100%-os, mégis jól ment” – mondta el a moszkvai Eb-n bronzérmet szerzett Kopasz Bálint.

Az Algyő SK sportolója kifejtette, meglátása szerint a hátralévő időben javítani már nem fog, a második válogatón, Szegeden, evezett egy nagyon jó időt, azt szeretné hozni majd az olimpián is, amennyiben lehetséges, de ez majd az időjárástól is függ, így elsősorban az eddig megszokott munkával folytatják a felkészülést, amelyet a szegedi Maty-éren végeznek majd egészen az utatás napjáig edzőjével, édesanyjával, Demeter Irénnel.

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Sport

Két évet még Szegeden játszik Mirko Alilovic

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

2023 nyaráig marad a Tisza-parton a horvát válogatott kapus.

Tovább olvasom

Aktuál