Jobbikos vezetésű településeken üdültet családokat a párt szeretetszolgálata

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jobbik_sajttaj_taboroztatas02_gs

A Jobbik országgyűlési képviselői finanszírozzák a mintegy 150 fő üdültetését. Jobbikos településekre viszik nyaralni a kiválasztottakat, de nem a jobboldaliság, hanem a rászorultság alapján választották ki a családokat.

2015 novemberében jött létre a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvány, amely a rászoruló személyeket, családokat segít önkéntesek bevonásával, céljuk a társadalmi kohézió erősítése. Elsősorban a Kárpát-medencében aktívak, eddig 10 alkalommal vittek Kárpátaljára adományt elsősorban élelmiszert és használati tárgyakat nevelési-oktatási intézményeknek. Nyári programsorozatukat a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósítják meg – mutatta be az alapítvány működését Kiss Gabriella, a “Hurrá nyaralunk” program szervező koordinátora.

Toroczkai László, a Jobbik alelnöke az önkéntességet emelte ki, mert az üdültetés a párt országgyűlési képviselőinek adományaiból valósult meg, ugyanezek a honatyák pedig korábban a migrációs válsághelyzet csúcspontján is végeztek a déli térségben karitatív tevékenységet.

“Először gyermeküdülést kívántunk szervezni, majd átgondolva az ötletet, mégis olyan családok számára biztosítottunk erre lehetőséget, akik életük eddigi részében nem tudtak, vagy ritkán volt alkalmuk nyaralni” – mondta Baráth Zsolt, a programok kialakításért felelős szervező. Ásotthalmon, Tiszavasváriban, Ózdon és Mátraszentimrén üdültetnek, a települések mindegyike jobbikos vezetésű, kivéve az utóbbit, ahol a közeli falu élén áll a párt tagja.

155 főt üdültetnek közel hatmillió forint értékben, a legtöbben Tiszavasváriba mennek. Hangsúlyozta, nem az volt a fontos, hogy az érintettek a nemzeti értékekkel szimpatizálnak, habár vannak az üdültetettek között ilyen személyek is. Táncházat, magyar történelmi évszámokkal játszott számháborút és karaoke estet, strandolást is ígérnek a családoknak. Ásotthalom esetében ellátogatnak Rózsa Sándor fájához. A szállások különbözőek, Tiszavasváriban ifjúsági tábor, Ásotthalmon a Bűbáj Birtok áll a nyaralók rendelkezésére. A Csongrád megyeiek pontos számát nem tudják, egy szegedi család biztosan megy Ásotthalomra.

Előző sztori

Rio 2016: megvan a végleges magyar kajak-kenu csapat – az algyői Kopasz Bálinté a K1-1000 méter

Következő sztori

Csökken a gázolaj ára