Híd az óceán fölött – Hogyan lettek ők amerikai magyarok?

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az amerikai bevándorlási hullámokról személyes történeteket, dokumentumokat és fotókat is fölvillant a countryzenével és tánccal kísért időutazás, amely július 28-án, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Korona Hotelben (Szeged, Petőfi sgt. 4.).

Bálint Erzsébet és Hilde M. Scherlein-Daugherty (Toledo, USA) meséli el családjának történetét, beszél a Szegedhez, az egyetemhez, Csongrád megyéhez fűződő kapcsolatairól Újszászi Ilona (újságíró, az SZTE közkapcsolati koordinátora) kérdései nyomán. A Szegedi Közéleti Kávéház programján megelevenedik Újszászi Ilona: Hogyan lettek ők „amerikai magyarok” – Vallomások ott-hon az itthonról című riportkötete, amely a Belvedere Kiadó gondozásában, a Nemzeti Kulturális Alap, a szegedi önkormányzat és a DARTKE támogatásával jelent meg. E program is köszönti az Ohio állambeli Lucas és a magyarországi Csongrád megye együttműködésének 20. évfordulóját, az amerikai Toledo és Szeged 26. éves testvérvárosi kapcsolatát és a „hídépítőket”!

Előző sztori

Oscar-díj: Megalakult a nevezőbizottság

Következő sztori

Helyettes ombudsman: aggasztóak a tiszai szennyvíz-szennyezésről szóló hírek