Közélet

Ferenc pápa: a terrorra nem lehet még nagyobb terrorral válaszolni

Ferenc pápa: a terrorra nem lehet még nagyobb terrorral válaszolni

2016. július 30., szombat
Ferenc pápa: a terrorra nem lehet még nagyobb terrorral válaszolni

A terrorra nem lehet még nagyobb terrorral válaszolni, a világon terjedő háborúkra a barátság, a testvériség, a közösség és a család jelenti a választ - hangsúlyozta Ferenc pápa szombat este, a krakkói Ifjúsági Világtalálkozó (IVT) imavirrasztásának elején.

A pápa azzal kapcsolatosan tért ki erre prédikációjában, hogy ezt megelőzően egy - a szíriai Aleppóból származó - lány elmondta, mi mindent élt át az ottani háborúban, majd az ITV résztvevőinek imáját kérte Szíriáért. A katolikus egyházfő felszólította a fiatalokat, hogy imádkozzanak a háború áldozataiért, valamint annak a megértéséért, hogy "a testvéri vérontás semmivel sem igazolható." "Most nem kezdünk el kiabálni senki ellen, nem veszünk össze, nem akarunk rombolni" - folytatta a pápa, hozzáfűzve: "A gyűlöletet nem akarjuk rágalmakkal, még nagyobb gyűlölettel legyőzni, az erőszakon nem lehet még nagyobb erőszakkal felülkerekedni, a terrort nem lehet még nagyobb terrorral legyűrni. A háborúban álló világ számára a választ "barátságnak, testvériségnek, közösségnek, családnak nevezik".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.