Sport

Félszáz hajómodell szelte a habokat a Búvár-tavon + FOTÓK

Félszáz hajómodell szelte a habokat a Búvár-tavon + FOTÓK

2016. július 9., szombat
Félszáz hajómodell szelte a habokat a Búvár-tavon + FOTÓK
hojomodell_verseny19_gs

Idén 14. alkalommal rendezte meg immár hagyományosnak számító szegedi hajómodellversenyét a Magyar Modellező Szövetség, és a Szegedi Modellező Egyesület.

A szombat délelőtt kezdődött megmérettetésre 8 kategóriában 50 nevezést adott le az ország minden tájáról érkező mintegy 35 versenyző - a főváros mellett Székesfehérvárról, Balassagyarmatról, Ózdról és Miskolcról is érkeztek modellezők, hogy próbára tegyék aprólékos gonddal elkészített, méretarányos vízi járműveiket. A hajókat egy bírálóbizottság értékelte a futáspróbát megelőzően a pontosság, a részletesség, az összetettség, a belefektetett munka bonyolultsága alapján. Nullától százig pontozták a hajókat ezen esztétikai szempontok szerint. A szervezők a Szeged Pláza mögötti Búvár-tavon bójákkal egyméteres kapukból alakítottak ki versenypályát, amelyen a résztvevőknek kétszer kellett végignavigálniuk a minél jobb időeredményt megcélozva. A végső eredményt a műszaki vizsga és a futáspróba összetett eredménye adja ki. A sikerhez tehát legalább olyan fontos a szép hajó, mint annak ügyes kezelése a vízen. "Olajozottan megy a verseny, nagyon jó a helyszín. Picit feltámadt a szél, ami nem előnyös, mert a kisebb hajókat zavarja a haladásban, de egyébként nagyszerű körülmények fogadnak itt minket. A bírókollégák kiteszik a lelküket, sokat dolgoznak és ügyesen menedzselik a zökkenőmentes lebonyolítást. Nyugodtan mondhatom már, hogy minden egymást követő évben megrendezzük ezt a versenyt, számítanak is rá a modellező kollégák, akik szívesen jönnek Szegedre. A pláza erkélye alatt nyugodt, kényelmes helyünk van, továbbá a tó is valamilyen szinten védett, úgyhogy a kiváló helyszín biztosított a versenyzéshez" - árulta el portálunk érdeklődésére a szombati versengés közben

Hüvös Ferenc

szervező.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.