Írjon nekünk

Hírzóna

Előzetesben a klárafalvi rablók

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen házi őrizet, illetőleg előzetes letartóztatás kényszerintézkedést rendelt el azzal a három nővel szemben, akiket rablás bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak előzetes letartóztatása, illetőleg házi őrizete az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb egy hónapig tart.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azért kezdeményezte M.J.T.G., B.N. és B.K.I. gyanúsítottak előzetes letartóztatását, mivel megalapozottan gyanúsíthatók az alábbiakkal: július 22-ét megelőzően a gyanúsítottak már legalább két alkalommal jártak B.V. sértettnél, annak klárafalvi ingatlanában. A gyanúsítottak e találkozások alkalmával meggyőződtek arról, hogy az 1939. évben született, szív- és cukorbeteg, két bottal közlekedő sértett napközben egyedül tartózkodik otthon, s idős koránál és egészségügyi állapotánál fogva nehezebben mozog.

Július 22-én a gyanúsítottak az M.J.T.G. gyanúsított által vezetett gépkocsival a sértett ingatlanához mentek abból a célból, hogy a sértettől – idős korát és egészségügyi állapotát kihasználva – jogtalanul vagyontárgyakat tulajdonítsanak el. B.N. és B.K.I. gyanúsítottak a sértett ingatlana előtt kiszálltak a gépkocsiból, M.J.T.G gyanúsított pedig – tudva arról, hogy társai bűncselekmény elkövetése céljából mentek be a sértetti ingatlanba – a gépkocsiban, a sértett ingatlanával szemben lévő utcában várakozott.

A sértett ingatlanába először B.N. gyanúsított ment be azt állítva, hogy takarítani érkezett a sértetthez, majd miután meggyőződött arról, hogy a sértett egyedül tartózkodik otthon, értesítette B.K.I gyanúsítottat, hogy ő is bemehet az ingatlanba. A gyanúsítottak a sértett lakószobájának takarítását színlelték, majd észrevették, hogy a sértett ágyánál elhelyezett táskában található kendőben a sértett 100.000,- forint készpénze van elrejtve. Ezen összeg eltulajdonítása végett B.K.I. belenyúlt a táskába és megfogta a kendőt annak érdekében, hogy abból a pénzt elvegye, ám a sértett ekkor a táskát magához vette, azt az alkarjára helyezte és leült az ágyra.

A gyanúsítottak közölték a sértettel, hogy az ágyát is le kívánják takarítani, ezért a sértett felállt, s az ablak felé fordulva az ágy végéhez támasztott botjaiért nyúlt, mindeközben a pénzt tartalmazó táska akasztójánál fogva a jobb karján volt. Amint a sértett felállt, B.K.I. gyanúsított őt hátulról fejen ütötte, melynek következtében a sértett megszédült, illetőleg megijedt. Ezt kihasználva B.K.I. gyanúsított lerántotta a sértett karjáról a táskát, s abból a pénzt kivéve, B.N. gyanúsítottal együtt futva távozott a M.J.T.G. gyanúsított által vezetett gépkocsihoz, amellyel a helyszínről elhajtottak.

A gyanúsítottak megvalósulni látszó bűncselekményei kiemelkedő tárgyi súlyúak és büntetési tételűek, ezért megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülésük esetén a hatóságok elől megszöknének vagy elrejtőznének, illetőleg a sértett befolyásolásával vagy megfélemlítésével, valamint az egymással való kapcsolatfelvétellel meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást, ezért velük szemben kényszerintézkedés elrendelése mindenképpen indokolt.

A fentiekben kifejtett előzetes letartóztatási okokra tekintettel a bíróság B.N. és B.K.I. gyanúsítottak előzetes letartóztatását elrendelte, M.J.T.G. gyanúsított vonatkozásában pedig a gyanúsított viszonylagosan rendezett életkörülményeire, a bűncselekmény megvalósítása során kifejtett kisebb jelentőségű cselekvőségére, valamint arra tekintettel, hogy kiskorú gyermekéről gondoskodik, úgy ítélte meg, hogy a gyanúsított vonatkozásában az előzetes letartóztatással elérni kívánt célok enyhébb kényszerintézkedéssel is biztosíthatók, ekként a gyanúsított házi őrizetét rendelte el.

A házi őrizet elrendelése vonatkozásában az ügyész, az előzetes letartóztatás elrendelése vonatkozásában pedig a gyanúsítottak és védőik jelentettek be fellebbezést, ezért a bíróság végzései nem jogerősek.

Hírzóna

Közzétette a Kormányinfó Plusz első videóját a kormányszóvivő

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Szentkirályi Alexandra a fiatalokat érintően több kérdésre is válaszolt.

Tovább olvasom

Hírzóna

A baloldali többség felfüggesztette egy fideszes képviselő mandátumát Vásárhelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Cseri Tamás bírósághoz fordul az ügyben.

Tovább olvasom

Közlekedés

Rendszámtáblával trükközött egy mindszenti sofőr

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

De lebukott.

Tovább olvasom

Aktuál