Bulvár

Egy kilogramm kokaint akart becsempészni Magyarországra a gyomrában egy brazil férfi

Egy kilogramm kokaint akart becsempészni Magyarországra a gyomrában egy brazil férfi

2016. július 19., kedd
Egy kilogramm kokaint akart becsempészni Magyarországra a gyomrában egy brazil férfi

Egy kilogramm kokaint akart Magyarországra csempészni egy brazil férfi úgy, hogy száz kokainkapszulát nyelt le - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata kedden a rendőrség honlapján.

A férfit még július 7-én tartóztattak fel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei ellenőriztek egy Zürichen keresztül Sao Paulóból érkező 35 éves brazil állampolgárt, aki a zöld folyosón lépett be, tehát nem jelentett be semmilyen árut. A férfi zavartan viselkedett, a vámosok megállították és csomagjait valamint ruházatát is átvizsgálták. A vámvizsgálatkor a férfi nagyon izzadt és remegett, ezért a pénzügyőrök feltételezték, hogy "kábítószernyelővel" van dolguk. Az utas elmondta, hogy száz, kokainnal teli kapszulát nyelt le. A pénzügyőrök kórházba szállították a brazil férfit, ahol a röntgenvizsgálat alátámasztotta az általa elmondottakat. A 36 éves férfit a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozói kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a bíróság 2016. július 10-én elrendelt. A gyanúsított szervezetéből távozott száz darab kapszula az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint kokaint tartalmaz. Az összesen egy kilogramm kábítószer feketepiaci értéke 20 millió forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.