Vélemény

Blogstar.hu: Az egyházak és a szegedi szocik

Blogstar.hu: Az egyházak és a szegedi szocik

2016. július 27., szerda
Blogstar.hu: Az egyházak és a szegedi szocik
hekane_szondi_ildiko

Szeged vezetése útkeresésben van - írja a Blogstar.hu szerzője, aki Botka László és Hekáné Szondi Ildikó friss ügyei kapcsán a szegedi szocialisták "egyházi virágszálait" köti üde, színes és illatos csokorba.

Szeged vezetése útkeresésben van.

Botka László

mondjuk talált is egyet a saját háza és a Hit Gyülekezete helyi központja között –

a SZEGEDma.hu cikke szerint

, kapott is szép új burkolatot az út, hogy zökkenőmentesen el lehessen jutni rajta a-ból b-be. Még szerencse, hogy saját forrásból – értsd: közpénzből – épült, nem HITelből. Az egy mellékszál, hogy az egyik helyi MSZP-s képviselő édesapja a gyülekezet lelkésze, vagy mije... Na, de most új vallási ügy van a városban.

Hekáné Szondi Ildikó

– ki nem találják, szintén szocialista képviselő – felszólalt a szcientológia egyház budapesti székházának megnyitóján. Tegyük hozzá, hogy Hekáné Szondi Ildikó országos viszonylatban még az MSZP-es között is ismeretlen, a szcientológusok pedig a törvények értelmében nem is alkotnak egyházat. No, de ez mindegy, mert a baloldali törpepárt képviselője felszólalt a rendezvényen, amit mára már ő is megbánt. Legalábbis erre utal az a nyilatkozat, amit tett: "...ezúton tájékoztatok mindenkit, hogy nem voltam az egyház hívője és nem vagyok a vallási egyesület tagja. Ugyanakkor a történtek arra figyelmeztetnek, hogy a jövőben közszerepléseim alkalmával körültekintőbben kell eljárnom." Jaj... Azt hiszem, Hekáné Szondi Ildikó nem ezen a Földön él. Mert aki igen, az tudja, hogy aki kicsit is csapódik a szcientológusokhoz, azt egy kalap alá veszik velük. Meg az ember amúgy sem, vagy csak nagyon kivételes esetben, szólal fel olyan "egyház" rendezvényén, amelynek nem a hívője. Amit a szocialista képviselő mond az pedig nem más, mint magyarázkodás. Pontosan tudta, hogy hova megy és azt is, hogy ha felszólal, akkor abból balhé lesz. A következő majd akkor jön, amikor a házától szcientológusok székházáig felújítják az utat. Szegeden ennek, az útkeresésnek és a magyarázkodásnak is van hagyománya.

Forrás: ezatuti.blogstar.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.