Kultúra

Az 1936-os olimpia fáklyája és Vajda Attila pekingi aranya a szegedi kiállításon

Az 1936-os olimpia fáklyája és Vajda Attila pekingi aranya a szegedi kiállításon

2016. július 21., csütörtök
Az 1936-os olimpia fáklyája és Vajda Attila pekingi aranya a szegedi kiállításon
olimpia02

Olimpiatörténeti kamarakiállítás nyílik a szegedi Móra Ferenc Múzeumban: a közönség megismerheti az olimpiák magyar aranyérmeseit a kezdetektől egészen 2012-ig. Kiállítanak több relikviát is: a Kovács „Koko” István által aláírt boxkesztyűt, Papp László autogramját, illetve azt a fém fáklyát, mellyel 1936-ban vitték az olimpiai lángot. Az „Olimpiák a gyűjtő szemével” című kiállítást július 25-én, hétfőn 17 órakor nyitják meg.

Az olimpiák történetét mutatja be a Móra Ferenc Múzeum új kamarakiállítása: a tárlaton egy magángyűjtő, Szegi László relikviái mellett olimpikonjaink ikonikus tárgyait is kiállítják. Látható lesz az a fém fáklya, mellyel az 1936-os, berlini olimpiai lángot hozták az országhatártól egészen Kecskemétig: összesen 114 futó vitte az ereklyét ezen a szakaszon. Ezen az olimpián 10 aranyérmet szereztek a magyar sportolók. A kiállítás képeslapokon, plakátokon, kitűzőkön, autogramkártyákon, olimpiai belépőjegyeken keresztül szemlélteti az újkori olimpiák elmúlt százharminc évét. A tárlaton látható

Vajda Attila

pekingi aranyérme, melyet kenu 1-esben szerzett 2008-an, illetve 2004-es athéni bronzérme is. Megtekinthető még a

Kovács Koko István

által dedikált boxkesztyű és

Papp László

autogramkártyája is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.