/

A nagy dohány: 15 ezer szál adózatlan cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök Röszkén

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

dohanyzas_cigaretta

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 15 ezer szál adózatlan cigarettát találtak egy szerb rendszámú gépjárműben Röszkén. Az adózatlan dohányterméket lefoglalták, a járművet vezető szerb férfi ellen feljelentést tettek.

A pénzügyőrök egy szerb rendszámú Jeep Grand Cherokee típusú személygépjárművet ellenőriztek a röszkei határkirendeltségen. Az autó szerb sofőrje úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a jármű szigorított vizsgálata mellett döntöttek. Rövid szerelést követően, a jármű csomagtartójában, a pótkerék alatt kialakított rejtekhelyen, valamint a házilag átalakított üzemanyagtartályban, összesen 15.000 szál Weston márkájú adózatlan cigarettát találtak.

A pénzügyőrök, az összesen 1 millió forint értékű cigarettaszállítmányt lefoglalták, a szerb sofőr ellen költségvetési csalás miatt a NAV pénzügyi nyomozói eljárást indítottak.

Előző sztori

Tisza Fussz: futással egybekötött Tisza-átúszást rendeznek Szegeden

Következő sztori

Két alkalommal is ittas vezetőket üldöztek a rendőrök Szegeden