Egyetem

Vasárnap lesz pedagógusnap

Vasárnap lesz pedagógusnap

2016. június 4., szombat
Vasárnap lesz pedagógusnap

Vasárnap lesz a pedagógusnap: hagyományosan június első vasárnapján köszöntik a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozókat.

Balog Zoltán

emberi erőforrások minisztere a héten közzétett pedagógusnapi köszöntőjében kiemelte: a pedagógusok egyszerre játszanak döntő szerepet a gyermekek, a családok, az egyes települések és az egész ország jövőjének alakulásában. A miniszter az MTI-hez is eljuttatott videoüzenetében kiemelte: ez a nap ünnep, a pedagógusok hivatásának ünnepe, azé a hivatásé, amely az ország minden részében a gyermekek tízezreinek jelenti a versenyképes tudást, a jövőt, a magyar kultúrát. A pedagógusokon keresztül találkozhatnak a gyermekek a közösség adta élményekkel, a tudás megszerzéséhez szükséges munka örömével, nehézségével - mutatott rá a miniszter. Balog Zoltán úgy fogalmazott: életre szóló találkozások lehetnek ezek. Kitért arra is, hogy az oktatás területe folyamatosan alakul, a 21. században nem is lehet ez másként. Úton vagyunk, közös munkával, a kerekasztal mellett igyekszünk meghozni a pedagógusokat érintő döntéseket - hangsúlyozta. Balog Zoltán kiemelte: bízik benne, hogy a növekvő anyagi megbecsülésen túl, ez a partnerség is egyre erősebb lesz, és ezt a pedagógusok érzik. Pedagógusnap alkalmából rendhagyó irodalomórát szervez Budapesten a Pedagógusok Szakszervezete. Az érdekvédelmi szervezet egy sztrájk miatt elmaradt óra pótlására vállalkozik szabadtéri rendezvényén. Magyarországon a pedagógusokat 1952 júniusa óta köszöntik, akkor adták át először a kiváló tanítói és tanári okleveleket az ország legjobb oktatóinak. A köznevelésben mintegy 170 ezren, a felsőoktatásban csaknem 20 ezren dolgoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.