Bulvár

Vádemelés a lakásajtót bosszúból felgyújtó szegedi férfival szemben

Vádemelés a lakásajtót bosszúból felgyújtó szegedi férfival szemben

2016. június 14., kedd
Vádemelés a lakásajtót bosszúból felgyújtó szegedi férfival szemben
ongyujto_lang_tuz

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki 2015. június 28-án követett el bűncselekményt.

A vádirat szerint a vádlott 2015. június 28-án reggel 5 óra körül jelent meg volt barátnője belvárosi lakásánál azért, hogy vele beszéljen. A volt barátnő azonban a vádlottat a lakásba nem engedte be és megkérte, hogy onnan távozzon. A vádlott mintegy fél óra múlva visszatért az ingatlanhoz és a magával hozott benzinnel leöntötte és meggyújtotta a volt barátnője által lakott társasházi lakás ajtaját. A vádlott cselekménye következtében az ajtó kigyulladt, amelyet a bentlakók észleltek és a szomszédokkal közösen oltani kezdték a tüzet, illetőleg szóltak a tűzoltóknak is. A tűz következtében az ajtó mindkét fele megégett, valamint a lakás előszobájára is átterjedt a tűz, ahol az elektromos hálózat is megolvadt. A vádlott cselekménye következtében a felgyújtott ajtóval érintett lakás tulajdonosát mintegy 420 ezer forint, a szomszéd lakás tulajdonosát mintegy 112 ezer forint, míg a lakásfenntartó szövetkezet közös tulajdonában álló helyiségekben okozott kárral összefüggésben a szövetkezetet 152 ezer forint kár érte, amely az eljárás során nem térült meg. Az ügyészség a vádlottat 3 rendbeli rongálás vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.