/

Tizenegy ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépése miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jog_birosag_torveny

Tizenegy ítéletet hozott határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében a Szegedi Járásbíróság az előző héten – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság valamennyi vádlottat egy évre kiutasította Magyarország területéről. A vádlottak – akik iráni, afgán, algériai, koszovói, albán vagy marokkói állampolgárságúnak vallották magukat – a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt, illetve felett átbújva léptek illegálisan magyar területre.

A bíróság ítéleteit a vádlottak és védőik tudomásul vették, így azok jogerőre emelkedtek. A terheltek nem kérték az írásba foglalt ítélet anyanyelvükre fordítását. A szóvivő kitért arra, hogy a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra egy hét alatt 32 menekültügyi kérelmet érintő beadvány érkezett, a folyamatban lévő ügyek közül 17 eljárás hatályon kívül helyezéssel, 13 elutasítással, kettő megszüntetéssel, kettő egyéb módon fejeződött be.

Előző sztori

„Amnéziás” tanúk meghallgatásával folytatódott a Szeviép-per

Következő sztori

Szabó Bálint: Hívja vissza Báló Tamást Botka László!