Tánc: Kecskeméten brillíroztak a Kozmosz Egyesület növendékei

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

IMG_0327

Május 22-én Kecskemét adott otthont a IV. Dance Universum Országos Táncversenynek. Az akrobatikus rock and roll tánc oktatással foglalkozó szegedi Kozmosz Egyesület közel 100 lelkes diákjával vett részt a megmérettetésen.

Bár az utazás miatt korán kezdődött a nap, a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokba érkezést követően a fiatalok mégis izgatottan, nevetgélve, lelkesen vették fel csillogóbbnál villogóbb táncos ruhakölteményeiket, vagy a tánciskola logóját viselő egységes pólót. Alig fél óra alatt mindenki készen állt a megmérettetésre; szikrázó sminkgyöngyök kerültek az arcocskákra, csillámlakk a hajfonatokra, A legfiatalabb – alig hat esztendős – picúrok az elsők között adták elő a már jól begyakorolt koreográfiájukat, majd profikat megszégyenítő fegyelmezettséggel drukkolták végig a további versenyszámokat, melyekben szintén Kozmoszos iskolatársaik táncoltak. A formációk sorra léptek az arénába, ahol összeszedetten, rutinosan, igazi csapatként dolgoztak, s ez igaz volt mind az óvodás, mind a nagy iskolás korcsoportra is. A gyerekek izgatottságánál talán csak szüleiké volt nagyobb, akik kiabálva, sípolva, tapsolva és topogva drukkoltak kozmoszos csemetéiknek, és ezzel olyan lelket vittek a versenyzésbe, amelyet a többi tánciskola drukkerei akarva sem tudtak volna túldübörögni.

Az eredményhirdetésnél új erőre kapott a tánciskola szurkolóinak lelkesedése, hiszen diákjai szép eredményeket értek el: oklevelek, ajándékok és érmek garmadával térhetett haza a táncosokból és szüleikből álló szegedi csapat. Egy biztos, a szegedi Kozmosz Egyesület versenyzőit és drukkereit mindenki megjegyezte a kecskeméti Dance Universum Országos Táncversenyen.

Eredmények:

Lengyel Csongor – Kecskeméti Evelin 3.hely
Dumagépek 1.hely
Kenguruk 7.hely
Szuper-rock 2.hely
Belevalók 6.hely
Kozmi csapata 5.hely
Csillám csajok 3.hely
Tengerészek 3.hely
Csajosokk 1.hely
Jenei Barnabás – Takács Vivien 1.hely
Prágai Patrik – Gábor Blanka 3.hely
Baricsa Gergő – Vajda Józsa 1.hely
Csányi Gergő – Pipicz Nikolett 3.hely
Silló Balázs – Baricsa Dóra 4.hely
Neon-X 3.hely
Rock Ladies 1.hely
Atombogyók 3.hely
Grease – Villám zselé 1.hely + legjobb előadás

no images were found

Előző sztori

A rendőrség is segíti a Szegedre érkező turistákat nyáron

Következő sztori

Labdarúgás: Tápén lép pályára szombaton a Fradi öregfiúk csapata