Roppant nagy volt az összhang a megcsonkított pénzügyi bizottságban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

penzbizottsagi_ules01_gs

Mindenki egyhangúlag támogatott mindent a Tanács Eszter visszahívásával és Nógrádi Tibor lemondásával “kiherélt”, gyakorlatilag ellenzéki hang nélkül működgető testületben.

Első ülését tartotta a szegedi pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság azt követően, hogy Botka László (MSZP) polgármester indítványára, az MSZP az Együtt képviselőinek szavazatával a közgyűlés visszahívta a rendre legkritikusabb ellenzéki tagját, a külső szakértő Tanács Esztert, illetve az ominózus döntés után Nógrádi Tibor, a Fidesz-L.É.T. frakció vezetője bejelentette, lemond bizottsági tagságáról, és a képviselőcsoportja sem ad tagot a testületbe, míg a polgármester vissza nem állítja a demokrácia és az önkormányzatiság alapfeltételeit.

Az új külsős tag egyébként a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara delegáltja (2000-2008 között a kamara kereskedelmi alelnökeként, 2012-től szolgáltatási alelnökeként dolgozó), az elektrotechnikus, jogász végzettségű, épületgépészeti termékeket forgalmazó Varga Antal vállalkozó lett, akit régi ismerősként – “Újra itt?” – mosolyogva köszöntött Molnár László, a városüzemeltetési iroda vezetője. Az irodavezető ezzel arra utalt, hogy Varga 2006 és 2010 között már dolgozott külsős tagként az akkor az SZDSZ-es Virág András képviselő által vezetett pénzügyi bizottságban.

penzbizottsagi_ules04_gs

Sajátos közjátékkal indult a szerda reggeli ülés, Farkas László (KDNP) elnök ugyanis azt mondta, “Nógrádi Tibor státusza nem teljesen megállapított, újsághírek alapján lemondott, ezt majd később állapítjuk meg”. Lauer István (MSZP) alelnök felhívta a figyelmet, nyolc tag jelen van, a testület mindenképpen határozatképes. Nógrádi Tibor a SZEGEDma.hu megkeresésére ezzel kapcsolatban úgy reagált, lemondása egyértelmű és korrekt módon történt, és a Fidesz-L.É.T. álláspontja szilárd: nem asszisztálnak a pénzügyi bizottságban folyó kutyakomédiához. “Nem kívánom kommentálni a mai ülésen elhangzottakat, főként az általam rendkívüli módon tisztelt Farkas László kételyeit. Úgy érzem, a lehető legtisztességesebb módon jártam el a lemondásommal, annak bejelentésével. A múlt pénteki közgyűlés szünetében elsőként a bizottság elnökével közöltem a lemondást, még mielőtt sajtótájékoztatót tartottam az ügyben. Minderről a tegnapi napon feladott ajánlott levélben tájékoztattam a polgármestert is” – közölte Nógrádi Tibor. Így tehát a testület egyelőre csonkán, nyolc taggal (öt képviselővel és három külsőssel) működik tovább.

Tulajdonosi jogok gyakorlása az ELI-HU Nonprofit Kft. írásbeli szavazásán, határozott időtartamra szóló elhelyezés megszüntetése, a választókörzeti keret felhasználása, a közvilágítás fejlesztése közel 27 millió forintból, nem lakás céljára szolgáló helyiségek pályáztatása – ezekről az ügyekről tárgyaltak szerdán a néhány perces nyílt ülésen. Minden kérdésben teljes egyetértésben, egyhangúlag 8 igennel döntött a bizottság. Ami a közvilágítást illeti, idén városszerte összesen 31 utcában helyez el 68 új lámpatestet az önkormányzat megrendelésére az EDF Démász Hálózatelosztó Kft.

no images were found

Előző sztori

Öt iraki bevándorlót mentettek ki a Holt-Tiszából a rendőrök + VIDEÓ

Default thumbnail
Következő sztori

Aláírták az első földhitel-szerződést

Legutóbbi hasonló cikkek