Roppant nagy volt az összhang a megcsonkított pénzügyi bizottságban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

penzbizottsagi_ules01_gs

Mindenki egyhangúlag támogatott mindent a Tanács Eszter visszahívásával és Nógrádi Tibor lemondásával “kiherélt”, gyakorlatilag ellenzéki hang nélkül működgető testületben.

Első ülését tartotta a szegedi pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság azt követően, hogy Botka László (MSZP) polgármester indítványára, az MSZP az Együtt képviselőinek szavazatával a közgyűlés visszahívta a rendre legkritikusabb ellenzéki tagját, a külső szakértő Tanács Esztert, illetve az ominózus döntés után Nógrádi Tibor, a Fidesz-L.É.T. frakció vezetője bejelentette, lemond bizottsági tagságáról, és a képviselőcsoportja sem ad tagot a testületbe, míg a polgármester vissza nem állítja a demokrácia és az önkormányzatiság alapfeltételeit.

Az új külsős tag egyébként a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara delegáltja (2000-2008 között a kamara kereskedelmi alelnökeként, 2012-től szolgáltatási alelnökeként dolgozó), az elektrotechnikus, jogász végzettségű, épületgépészeti termékeket forgalmazó Varga Antal vállalkozó lett, akit régi ismerősként – “Újra itt?” – mosolyogva köszöntött Molnár László, a városüzemeltetési iroda vezetője. Az irodavezető ezzel arra utalt, hogy Varga 2006 és 2010 között már dolgozott külsős tagként az akkor az SZDSZ-es Virág András képviselő által vezetett pénzügyi bizottságban.

penzbizottsagi_ules04_gs

Sajátos közjátékkal indult a szerda reggeli ülés, Farkas László (KDNP) elnök ugyanis azt mondta, “Nógrádi Tibor státusza nem teljesen megállapított, újsághírek alapján lemondott, ezt majd később állapítjuk meg”. Lauer István (MSZP) alelnök felhívta a figyelmet, nyolc tag jelen van, a testület mindenképpen határozatképes. Nógrádi Tibor a SZEGEDma.hu megkeresésére ezzel kapcsolatban úgy reagált, lemondása egyértelmű és korrekt módon történt, és a Fidesz-L.É.T. álláspontja szilárd: nem asszisztálnak a pénzügyi bizottságban folyó kutyakomédiához. “Nem kívánom kommentálni a mai ülésen elhangzottakat, főként az általam rendkívüli módon tisztelt Farkas László kételyeit. Úgy érzem, a lehető legtisztességesebb módon jártam el a lemondásommal, annak bejelentésével. A múlt pénteki közgyűlés szünetében elsőként a bizottság elnökével közöltem a lemondást, még mielőtt sajtótájékoztatót tartottam az ügyben. Minderről a tegnapi napon feladott ajánlott levélben tájékoztattam a polgármestert is” – közölte Nógrádi Tibor. Így tehát a testület egyelőre csonkán, nyolc taggal (öt képviselővel és három külsőssel) működik tovább.

Tulajdonosi jogok gyakorlása az ELI-HU Nonprofit Kft. írásbeli szavazásán, határozott időtartamra szóló elhelyezés megszüntetése, a választókörzeti keret felhasználása, a közvilágítás fejlesztése közel 27 millió forintból, nem lakás céljára szolgáló helyiségek pályáztatása – ezekről az ügyekről tárgyaltak szerdán a néhány perces nyílt ülésen. Minden kérdésben teljes egyetértésben, egyhangúlag 8 igennel döntött a bizottság. Ami a közvilágítást illeti, idén városszerte összesen 31 utcában helyez el 68 új lámpatestet az önkormányzat megrendelésére az EDF Démász Hálózatelosztó Kft.

Előző sztori

Öt iraki bevándorlót mentettek ki a Holt-Tiszából a rendőrök + VIDEÓ

Default thumbnail
Következő sztori

Aláírták az első földhitel-szerződést

Legutóbbi hasonló cikkek