Paul Potts nálunk tapasztalta meg, milyen az igazi nyár

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

paul_potts_dushaGőzerővel zajlanak a próbák a Dóm téren, hiszen pénteken kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok 85. évada. Már rég nem titok, hogy a nagyszabású Wagner-operában egy aranytorkú világsztár is helyet kap, Paul Potts, a Britain’s Got Talent első győztese alakítja a Kormányost. A brit énekes a Tisza-parti városban tapasztalta meg igazán, milyen az igazi nyár.

Különleges látvány fogadja a csillagtetős színház szerelmeseit péntektől: sci-fi cowboyok, gyönyörűen világított, hatalmas földgömb és nyolc méter magas híd az űrállomáson – monumentális díszlettel készül A bolygó hollandi. Wagner-mű a szabadtéri elmúlt 85 évében egyszer sem szerepelt a műsorkínálatban, első alkalommal ráadásul egy világsztár működik közre az előadáson.

Paul Potts múlt héten érkezett meg Szegedre, a szabadtéri nyitóelőadásáról vasárnap tartottak sajtótájékoztatót. A brit énekes akkor elmondta, csodálatos városnak tartja Szegedet, s nagyon boldog, hogy felléphet a fesztivál óriásszínpadára. “A szombati próba nagyon jól sikerült, a színpad hatalmas. Ilyen hatalmas téret betölteni eleinte mindenkinek nagy kihívás, de csodálatos, már alig várom, hogy ezen a gyönyörű helyen énekelhessek.” A 2007-es Britain’s Got Talent című tehetségkutató felfedezettje több stúdiólemezt is készített, világszerte koncertpódiumokon énekel, operában viszont még soha nem állt színpadra. “Itt tapasztaltam meg, milyen az igazi nyár. Angliában hűvösebb és viharosabb ez az évszak.”

bolygo_hollandi_dusha

Paul Potts-ot a közösségi oldalán érte a felkérés a szegedi darabra, Cselényi Péter impresszárió kereste fel az ötlettel, amiben úgy érzi tovább fejlődhet – árulta el korábban az MTI megkeresésére. Bár a művész az olasz nyelvű operát érzi közel magához, ezért a német nyelvű mű és annak tempóváltásai komolyabb kihívást jelentenek számára. A brit énekesre szó szerint rádolgozták a szerepet, Szabó Máté rendező egy apró szerepet dolgozott át a messzeségből hazavágyódó Kormányos számára, hogy végül egy nagyon érdekes költői eseménybe csöppenhessen.

Default thumbnail
Előző sztori

Hencz Péter: Klebelsberg Kunó hagyatéka Petri Gábor szellemi örökségében

Következő sztori

Zavarja az orvosi kar munkatársait a szabadtéri – Dux László több egyeztetést szeretne + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek