Kultúra

Paul Potts nálunk tapasztalta meg, milyen az igazi nyár

Paul Potts nálunk tapasztalta meg, milyen az igazi nyár

2016. június 29., szerda
Paul Potts nálunk tapasztalta meg, milyen az igazi nyár
paul_potts_dusha

Gőzerővel zajlanak a próbák a Dóm téren, hiszen pénteken kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok 85. évada. Már rég nem titok, hogy a nagyszabású Wagner-operában egy aranytorkú világsztár is helyet kap, Paul Potts, a Britain’s Got Talent első győztese alakítja a Kormányost. A brit énekes a Tisza-parti városban tapasztalta meg igazán, milyen az igazi nyár.

Különleges látvány fogadja a csillagtetős színház szerelmeseit péntektől: sci-fi cowboyok, gyönyörűen világított, hatalmas földgömb és nyolc méter magas híd az űrállomáson - monumentális díszlettel készül A bolygó hollandi. Wagner-mű a szabadtéri elmúlt 85 évében egyszer sem szerepelt a műsorkínálatban, első alkalommal ráadásul egy világsztár működik közre az előadáson.

Paul Potts

múlt héten érkezett meg Szegedre, a szabadtéri nyitóelőadásáról vasárnap tartottak sajtótájékoztatót. A brit énekes akkor elmondta, csodálatos városnak tartja Szegedet, s nagyon boldog, hogy felléphet a fesztivál óriásszínpadára. "A szombati próba nagyon jól sikerült, a színpad hatalmas. Ilyen hatalmas téret betölteni eleinte mindenkinek nagy kihívás, de csodálatos, már alig várom, hogy ezen a gyönyörű helyen énekelhessek." A 2007-es Britain’s Got Talent című tehetségkutató felfedezettje több stúdiólemezt is készített, világszerte koncertpódiumokon énekel, operában viszont még soha nem állt színpadra. "Itt tapasztaltam meg, milyen az igazi nyár. Angliában hűvösebb és viharosabb ez az évszak."

bolygo_hollandi_dusha

Paul Potts-ot a közösségi oldalán érte a felkérés a szegedi darabra,

Cselényi Péter

impresszárió kereste fel az ötlettel, amiben úgy érzi tovább fejlődhet - árulta el korábban az MTI megkeresésére. Bár a művész az olasz nyelvű operát érzi közel magához, ezért a német nyelvű mű és annak tempóváltásai komolyabb kihívást jelentenek számára. A brit énekesre szó szerint rádolgozták a szerepet,

Szabó Máté

rendező egy apró szerepet dolgozott át a messzeségből hazavágyódó Kormányos számára, hogy végül egy nagyon érdekes költői eseménybe csöppenhessen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.