/

Öt iraki bevándorlót mentettek ki a Holt-Tiszából a rendőrök + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

m2_5

A segítség időben érkezett – írja a police.hu.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség vízi járőre június 1-jén hajnalban észlelte, hogy két személy Magyarország felé úszik Röszke külterületén, a határvízen. A feltételezhetően illegális bevándorlók a rendőröket látva visszafordultak. A Magyar Honvédség járőrei csak az egyik személyt látták partot érni Szerbiában, ezért a rendőrök azonnal értesítették a szerbiai hatóságokat és a vízi mentőket, akik a másik személy keresésére indultak.

Ennek során a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség vízi járőrei hamarosan 5 emberre lettek figyelmesek, akik – a másik két személyhez hasonlóan – szintén a Holt-Tiszán keresztül próbáltak Magyarországra jutni. A rendőrök az iraki családot kimentették a vízből. Az egyik 2-3 év körüli gyermek kihűlés közeli állapotban volt, ezért a rendőrök mentőt hívtak, akik ellátásra a három gyermeket és édesanyjukat kórházba vitték. Az édesapát a rendőrök a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre állították elő. Az iraki család ügyében idegenrendészeti eljárást indított a rendőrség.

Előző sztori

Három hónapig "megváltható a boldogság"

Következő sztori

Roppant nagy volt az összhang a megcsonkított pénzügyi bizottságban

Legutóbbi hasonló cikkek