Közélet

Női vezetők ajándékoztak a Waltner Gyermekotthon lakóinak

Női vezetők ajándékoztak a Waltner Gyermekotthon lakóinak

2016. június 13., hétfő
Női vezetők ajándékoztak a Waltner Gyermekotthon lakóinak
noi_vezeto_waltner

Jórészt technikai eszközöket kapott az Értünk Szegedi Csecsemőotthoni Alapítvány a kamara Női Vezetői Klubjától, akik még a Waltner Gyermekotthon dolgozóira is gondoltak, ajándékkal köszönve meg mindennapi, a gyermekekért végzett munkájukat.

Már megalakulásakor eldöntötte

a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Női Vezetői Klubja

, hogy nemcsak dolgozni fognak, hanem jótékonykodni is – tudtuk meg

Halász Annától

, a Női Vezetői Klubjának vezetője. „Közösen választottuk ki, hogy mely intézményeket támogatnánk,

decemberben a Dr. Waltner Károly Otthon lakóit leptük meg

, most pedig gyermeknap alkalmából a Waltner Gyermekotthonra esett a választás, így kerültünk kapcsolatba az Értünk Szegedi Csecsemőotthoni Alapítvánnyal” – tudtuk meg Halász Annától. Az otthonba nem játékokat vittek a CSMKIK Női Vezetők Klubjának tagjai, hanem a kérésnek megfelelően inkább technikai eszközöket, így például CD-lejátszót, magnót, televíziókészüléket, turmixgépet, vagyis olyan dolgokat, amelyeket a mindennapi működés során tudnak használni. „Amikor decemberben a Dr. Waltver Károly Otthonban jártunk, láttuk, hogy milyen megfeszített munkát végeznek a dolgozók, ezért a klubunk úgy döntött, hogy ezúttal a gyermekotthon dolgozóit is meglepjük, mindegyiküknek hoztunk a Zsombói Szabadtéri Színpad előadásaira szóló belépőket, az ő munkájukat ezzel köszönjük meg” – mondta el portálunknak Halász Anna. A huszonegy évvel ezelőtt alakult Értünk Szegedi Csecsemőotthoni Alapítvány kuratóriumi elnöke,

Kothencz Edina

kérdésünkre elmondta, azzal a céllal hozták létre az alapítványt, hogy a gyermekotthonokban lakók életminőségét javítsák, gyermekkorukat szebbé, boldogabbá tegyék. Ez a mindennapokban azt jelenti többek között, hogy dekorációkat szereznek be, kertszépítésben működnek közre, továbbá természetesen játékokkal támogatják őket a programok, kirándulások szervezése mellett. „Ilyen sok ajándékot még nem kaptunk egyszerre, bár szerencsére az elmúlt bő két évtized mellett már sokan megismerték a gyermekekért végzett munkánkat, és az adók 1%-ából is vannak bevételeink” – fűzte hozzá Kothencz Edina, amikor átvette az CSMKIK Női Vezetői Klubjának ajándékait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.