Női vezetők ajándékoztak a Waltner Gyermekotthon lakóinak

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

noi_vezeto_waltner

Jórészt technikai eszközöket kapott az Értünk Szegedi Csecsemőotthoni Alapítvány a kamara Női Vezetői Klubjától, akik még a Waltner Gyermekotthon dolgozóira is gondoltak, ajándékkal köszönve meg mindennapi, a gyermekekért végzett munkájukat.

Már megalakulásakor eldöntötte a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Női Vezetői Klubja, hogy nemcsak dolgozni fognak, hanem jótékonykodni is – tudtuk meg Halász Annától, a Női Vezetői Klubjának vezetője. „Közösen választottuk ki, hogy mely intézményeket támogatnánk, decemberben a Dr. Waltner Károly Otthon lakóit leptük meg, most pedig gyermeknap alkalmából a Waltner Gyermekotthonra esett a választás, így kerültünk kapcsolatba az Értünk Szegedi Csecsemőotthoni Alapítvánnyal” – tudtuk meg Halász Annától. Az otthonba nem játékokat vittek a CSMKIK Női Vezetők Klubjának tagjai, hanem a kérésnek megfelelően inkább technikai eszközöket, így például CD-lejátszót, magnót, televíziókészüléket, turmixgépet, vagyis olyan dolgokat, amelyeket a mindennapi működés során tudnak használni.

„Amikor decemberben a Dr. Waltver Károly Otthonban jártunk, láttuk, hogy milyen megfeszített munkát végeznek a dolgozók, ezért a klubunk úgy döntött, hogy ezúttal a gyermekotthon dolgozóit is meglepjük, mindegyiküknek hoztunk a Zsombói Szabadtéri Színpad előadásaira szóló belépőket, az ő munkájukat ezzel köszönjük meg” – mondta el portálunknak Halász Anna.

A huszonegy évvel ezelőtt alakult Értünk Szegedi Csecsemőotthoni Alapítvány kuratóriumi elnöke, Kothencz Edina kérdésünkre elmondta, azzal a céllal hozták létre az alapítványt, hogy a gyermekotthonokban lakók életminőségét javítsák, gyermekkorukat szebbé, boldogabbá tegyék. Ez a mindennapokban azt jelenti többek között, hogy dekorációkat szereznek be, kertszépítésben működnek közre, továbbá természetesen játékokkal támogatják őket a programok, kirándulások szervezése mellett. „Ilyen sok ajándékot még nem kaptunk egyszerre, bár szerencsére az elmúlt bő két évtized mellett már sokan megismerték a gyermekekért végzett munkánkat, és az adók 1%-ából is vannak bevételeink” – fűzte hozzá Kothencz Edina, amikor átvette az CSMKIK Női Vezetői Klubjának ajándékait.

Előző sztori

Euro 2016: Csak torta jár a születésnaposoknak

Következő sztori

Labdarúgás: a Barcelona és a Real Madrid kerül terítékre a SZVSE-stadionban