Bulvár

Megkezdődtek a nyári idegenforgalmi ellenőrzések

Megkezdődtek a nyári idegenforgalmi ellenőrzések

2016. június 8., szerda
Megkezdődtek a nyári idegenforgalmi ellenőrzések

Megkezdődtek a nyári idegenforgalmi ellenőrzések, amelyek elsősorban fesztiválokon és különböző rendezvényeken várhatók - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és az Európai Fogyasztói Központ (EFK) közös közleményben szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az ellenőrzések egyebek közt kiterjednek az idegenforgalmi szolgáltatásokra és az árfeltüntetésre. A fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai szintén megjelennek majd strandokon, élményfürdőkben, wellness és gyógyturisztikai létesítményekben, a különböző gasztronómiai, szabadidős és kulturális rendezvényeken, az idegenforgalmilag frekventált helyeken működő vendéglátó-ipari egységekben. A külföldön vakációzó magyarok védelme érdekében az EFK magyarországi szervezete a fogyasztói jogokról szóló tájékoztatás mellett ingyenes érdemi és jogi segítséget nyújt a magyar fogyasztóknak, ha valamely másik uniós tagállamban, Izlandon vagy Norvégiában honos vállalkozással, szolgáltatóval kapcsolatban van panaszuk. Többek között a légi közlekedéssel, a vasúti vagy buszos utazással, az autóbérléssel, a külföldi szállásfoglalással, a szállás minőségével, a külföldön vásárolt termékekkel összefüggő garanciális jogok érvényesítésében való közreműködésért érdemes a központhoz fordulni - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.