Megbeszélést tartottak a magyarországi keresztény történelmi egyházak vezetői

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megbeszélést tartottak a magyarországi keresztény történelmi egyházak püspökei – tájékoztatta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata csütörtökön az MTI-t.

A három egyház közös közleménye szerint a szerdai megbeszélésen szó volt a köznevelésben várható jogszabályváltozásokról. A katolikus, református és evangélikus püspökök egyetértettek abban, hogy az egyházi fenntartású köznevelési intézményekben a hittankönyvek beszerzését az adott iskola, illetve annak fenntartója biztosítja függetlenül attól, hogy a diákok melyik felekezet hittanát választják.

A püspökök áttekintették a közel-keleti konfliktusok miatt nehéz helyzetbe került keresztények segítésének lehetőségeit, és kinyilvánították készségüket, hogy a jövőben a összehangolt gyűjtést szervezzenek az Irakban, Libanonban, Szíriában élő keresztény családok támogatására – írták. Felmerült ezenkívül egy közös “megbékélési liturgia kidolgozásának a lehetősége”, amely az “egyházak közötti kapcsolatok további elmélyítését” szolgálná.

Default thumbnail
Előző sztori

Pénteki programajánló: könyvhét, Leander Kills

Default thumbnail
Következő sztori

Az RTL Klub és a TV2 szerződéses feltételei sértik a fogyasztói érdekeket a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség szerint

Legutóbbi hasonló cikkek