Medián: tovább erősödött a Fidesz

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz áprilishoz viszonyítva újabb négy százalékpontot erősödött, jelenleg a teljes népesség 37 százaléka támogatja, így több szavazója van, mint az összes többi pártnak együttvéve – derül ki a Medián HVG számára június közepén készített reprezentatív közvélemény-kutatásából.

Az újságban csütörtökön közölt írás szerint a nagyobbik kormánypárt támogatottsága legutóbb 2014 őszén volt ilyen magas.

A cikk mellett közölt grafikonon az látható, hogy a teljes lakosság körében a Jobbik támogatottsága 12 százalék, az MSZP kilenc, a Demokratikus Koalíció (DK) öt, a Lehet Más a Politika (LMP) négy, az Együtt kettő, a Magyar Liberális Párt (MLP) pedig egy százalékon áll. Huszonkilenc százalék mondta azt, hogy nincs preferált pártja.

Az emberek kétharmada szerint egy közeljövőbeli választást a Fidesz nyerné, még az ellenzéki pártok támogatóinak egyharmada is erre számít – olvasható a cikkben.

A vezető politikusok népszerűségi rangsorának első kilenc helyén kormánypárti politikusok találhatók, a tizedik helyen Vona Gábor, a Jobbik elnöke áll, az ellenzéki politikusok népszerűsége április óta számottevően csökkent – írták.

Előző sztori

Munkavégzés közben betartandó előírások és tanácsok hőségriasztás idejére

Következő sztori

Hőségriadó: a házi kedvenceket is hőguta fenyegeti