Laparoszkópos eszközöket és rehabilitációs ágyakat adományozott a Rotary Club Szeged Dóm a gyermekklinikának

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

rotary_adomany006kf

Szeged és az ország legfiatalabb Rotary Clubja több mint másfél millió forint értékben laparoszkópos eszközökkel, illetőleg műtétek utáni felépülést segítő rehabilitációs ágyakkal járult hozzá a gyermekklinika eszközparkjának modernizálásához.

Összességében 1,7 millió forint értékű adományt nyújtott át Szeged és az ország legfiatalabb Rotary Clubja a gyermekklinikának. Az egyik, mintegy fél millió forintos eszközt laparoszkópos műtéteknél használják, aminek segítségével a gyermekek lényegesen hamarabb gyógyulnak, révén csak apró vágásokat ejtenek rajtuk, míg a hagyományos műtéti eljárásnál jóval nagyobb és mélyebb sebeket kell ejteni. Kovács Tamás, a gyermekklinika osztályvezető egyetemi adjunktusa elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt még nem is léteztek olyan eszközök, amelyeknek segítségével kicsi gyerekeken laparoszkópiát tudtak volna végezni, korábban csak a felnőttkorhoz közeli fiatalkorúakon tudtak ilyen műtétet végrehajtani az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központjában. Az adomány tartalmaz még 5 darab használt, de kitűnő állapotban lévő, Németországból érkezett ágyakat, valamint gumikesztyűket is.

„Klubunk humanitárius tevékenységének legfontosabb küldetése a gyermekek életminőségének javítása és egészségének megőrzése, amelynek keretében több mint másfél millió forint értékben laparoszkópos eszközökkel, illetőleg műtétek utáni felépülést segítő rehabilitációs ágyakkal kívánjuk a gyermekklinika eszközparkját modernizálni” – közölte a szervezet az adományozás kapcsán. Gábor Tamás, az RC Szeged Dóm elnöke arról tájékoztatott, hogy a Rotaract legutóbbi gyűjtéséből is laparoszkópiás eszközt terveznek vásárolni.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Aláírták az első földhitel-szerződést

Következő sztori

A bűnmegelőzés elősegítéséért szövetkezett a Gál Ferenc Főiskola a főkapitánysággal + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek