Hírzóna

Laparoszkópos eszközöket és rehabilitációs ágyakat adományozott a Rotary Club Szeged Dóm a gyermekklinikának

Laparoszkópos eszközöket és rehabilitációs ágyakat adományozott a Rotary Club Szeged Dóm a gyermekklinikának

2016. június 1., szerda
Laparoszkópos eszközöket és rehabilitációs ágyakat adományozott a Rotary Club Szeged Dóm a gyermekklinikának
rotary_adomany006kf

Szeged és az ország legfiatalabb Rotary Clubja több mint másfél millió forint értékben laparoszkópos eszközökkel, illetőleg műtétek utáni felépülést segítő rehabilitációs ágyakkal járult hozzá a gyermekklinika eszközparkjának modernizálásához.

Összességében 1,7 millió forint értékű adományt nyújtott át Szeged és az ország legfiatalabb Rotary Clubja a gyermekklinikának. Az egyik, mintegy fél millió forintos eszközt laparoszkópos műtéteknél használják, aminek segítségével a gyermekek lényegesen hamarabb gyógyulnak, révén csak apró vágásokat ejtenek rajtuk, míg a hagyományos műtéti eljárásnál jóval nagyobb és mélyebb sebeket kell ejteni.

Kovács Tamás

, a gyermekklinika osztályvezető egyetemi adjunktusa elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt még nem is léteztek olyan eszközök, amelyeknek segítségével kicsi gyerekeken laparoszkópiát tudtak volna végezni, korábban csak a felnőttkorhoz közeli fiatalkorúakon tudtak ilyen műtétet végrehajtani az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központjában. Az adomány tartalmaz még 5 darab használt, de kitűnő állapotban lévő, Németországból érkezett ágyakat, valamint gumikesztyűket is. „Klubunk humanitárius tevékenységének legfontosabb küldetése a gyermekek életminőségének javítása és egészségének megőrzése, amelynek keretében több mint másfél millió forint értékben laparoszkópos eszközökkel, illetőleg műtétek utáni felépülést segítő rehabilitációs ágyakkal kívánjuk a gyermekklinika eszközparkját modernizálni” – közölte a szervezet az adományozás kapcsán.

Gábor Tamás

, az RC Szeged Dóm elnöke arról tájékoztatott, hogy a Rotaract legutóbbi gyűjtéséből is laparoszkópiás eszközt terveznek vásárolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.