Sport

Labdarúgás: első alkalommal hódította el a megyei kupát a Sándorfalva + FOTÓK

Labdarúgás: első alkalommal hódította el a megyei kupát a Sándorfalva + FOTÓK

2016. június 8., szerda
Labdarúgás: első alkalommal hódította el a megyei kupát a Sándorfalva + FOTÓK
szegedma_kupa_dijkioszto24_gs

Ugyan kétszer is felállt hátrányból a Kiskundorozsma, végül azonban - a cseréket követően - a Sándorfalva lendülete kupaaranyat ért a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa hat gólt hozó döntőjében.

A Deszken rendezett SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa döntőjében előzetesen biztos volt, hogy új győztest avatnak, hiszen korábban sem a Kiskundorozsma, sem a Sándorfalva nem hódította még el a serleget. Nehezen lendültek játékba a csapatok, komolyabb lehetőséget gyakorlatilag nem is tudott kialakítani egyik fél sem, így hidegzuhanyként hathatott a dorozsmaiakra a 16. percben született sándorfalvi gól: tulajdonképpen az első lehetőségét rögtön gólra is váltotta

Antal Róbert

csapata, a beadást követően teljesen üresen maradt

Gémes Bence

, aki közelről

Udvari Tamás

mellet a kapuba lőtt, 0-1. A gól után felpezsdült a meccs: többször szükség volt már a sándorfalvi védelem mentésére, de Udvari nagy bravúrja is kellett ahhoz, hogy ne lépjenek meg két góllal Tóth Lukácsék. Hét perccel a szünet előtt a sokadik kapu elé ívelt dorozsmai próbálkozás meghozta az eredményét:

Katona Zsolt

meg tudta előzni a kapujából kifutó

Ábrahám Tamást

, így a kapus mellett befejelte a labdát, egyenlített a Kiskundorozsma. A legtöbben már elkönyvelték a félidei döntetlent, ám a hosszabbítás pillanataiban

Kovács Milán

kapu elé lőtt szabadrúgásánál teljesen megfeledkezett a védelem Gémes Bencéről, aki öt méterről nem hibázott, és a bal alsóba fejelt, így sándorfalvi előnnyel fordulhattak a csapatok. A szünetet követően gyakorlatilag esemény nélkül telt az első tíz perc, majd egy sándorfalvi kézre pattant a labda, és mivel mindez a tizenhatoson belül történt, így büntetőt végezhetett el a Kiskundorozsma. A labda mögé Katona Zsolt állt, akinek ugyan büntetőjét megfogta Ábrahám Tamás, de a kipattanónál már tehetetlen volt a kapus, így a meccs folyamán másodjára is egyenlíteni tudott

Fazekas István

legénysége. Az újbóli döntetlen után igen éles volt a meccs, sok párharc, ütközés tarkította a meccset, kevés helyzettel - nehezen volt ekkor látható, hogy merre mozdulhat el a találkozó erről a pontról, azonban szűk negyed órával a vége előtt

Márki Kornél

bal oldali beadását igyekezett menteni a csereként beállt

Makai Árpád

, viszont csak úgy tudott beleérni, hogy saját kapujába csúsztatta a labdát, így ismét előnyben volt a Sándorfalva. Harmadjára már nem engedte ki a kezéből a meccset Antal Róbert együttese: nem sokkal később Márki Kornél távolról lőtt, a kipattanót megigazította

Lovas Tamás

, aki ezt követően kilőtte a jobb alsót, Udvari Tamás tehetetlen volt - ezzel eldőlt a meccs és a kupa sorsa. Összességében bár nagyot küzdött a Kiskundorozsma, de a meccs utolsó szakaszára picit elfáradt a megyekettes együttes, a Sándorfalva pedig 2-2 után sem esett kétségbe, és tudta játszani a saját futballját, ezzel először nyerte meg a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupát. A Kiskundorozsmánál az elbukott döntő ellenére is elégedettek lehetnek, hiszen menetelésük során több megyeegyes csapatot is búcsúztattak, és nagy csatára késztették ellenfelüket - Illés Tiborékra a hétvégén még egy tét nélküli bajnoki vár majd a Deszk ellen, hazai pályán, míg a Sándorfalva ezzel a kupagyőzelemmel zárta az idényt.

Deszk, 300 néző
2016. június 8., 18.00
Kiskundorozsmai ESK
Sándorfalva SK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Kócsó Tibor Zsolt • Asszisztens: Lászlai Róbert, Gáleg Ferenc Lajos.
2
-
4

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa döntő:

Kiskundorozsmai ESK - Sándorfalva SK 2-4 (1-2)

Deszk, 300 néző. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt (Lászlai Róbert, Gáleg Ferenc Lajos)

Kiskundorozsma:

Udvari - Marjanucz, Mészáros (Makai, 51'), Molnár K., Ottlik, Molnár B., Füleki, Géczi (Szabó A., 59'), Katona, Illés, Farkas I. F.

Játékos-edző:

Fazekas István.

Sándorfalva:

Ábrahám - Márki, Dargó, Farkas II. F., Széll, Kanász (Kertész, 80'), Tóth Lu. (Lovas, 57'), Kovács (Törköly - a szünetben), Tóth Lá. (Vékes, 60'), Antal, Gémes.

Vezetőedző:

Antal Róbert.

Gólszerzők:

Katona (38', 56', büntetőből) ill. Gémes (16', 45+1'), Makai (76', öngól), Lovas (83')

Sárga lap:

Molnár K. (82'), ill. Gémes (89'). Fazekas István:

"A mérkőzés utolsó negyedére-ötödére kicsit elfogytunk az erőkkel. Ami számomra igazán bosszantó, hogy a Sándorfalva többször igazán szép támadásokat vezetett, ezeket mind megakadályoztuk, viszont az összes kapott gólunk a mi figyelmetlenségünknek volt köszönhető. Ha fél évvel ez előtt azt mondják, hogy a Téli Kupában, a Csongrád megyei Magyar kupában és a bajnokságban is érmet szerzünk, szó nélkül bármelyikünk aláírta volna. Persze van bennünk egy kis hiányérzet, de ez napokon belül leülepszik, akkor talán jobban fogunk tudni örülni ezeknek."

Antal Róbert:

"Nem volt könnyű meccs, de nem is számítottam arra. Amit megbeszéltünk, azt a fiúk maximálisan betartották, én úgy gondolom, a jobbik csapat nyert. A végén talán a Kiskundorozsma el is fáradt, egyúttal szeretettel várjuk őket jövőre a megyeegyben. Örülünk a sikernek, lélektanilag nagyon jókor jött a második gólunk. Nüanszokon múlik egy ilyen kupasiker, 2-2-nél lehetett kicsit izgulni, de a végén megérdemelt sikert arattunk. Egyúttal a szezon végén szeretnék gratulálni a SZEOL-nak a második helyhez és a feljutáshoz, a Vásárhelyhez a bent maradáshoz, valamint kívánom, hogy a Mórahalomnak sikerüljön feljutnia, és így Csongrád megyének egyre több NB-s csapata lenne, ezáltal lassan visszakerülnénk a futball térképére."

Tekintse meg a díjátadóról készült galériánkat!

Tekintse meg a Csongrád megyei I U19-Csongrád megyei II U19 válogatott mérkőzésén készült galériánkat!

Online közvetítésünk

VÉGE
90+1'
Vége! Kócsó sporttárs lefújta! Ugyan nagyot küzdött a Dorozsma, mi több, kétszer is egyenlíteni tudott, a Sándorfalva atletikusabb futballja azonban végül eredményre vezetett.
89'
Gémesnek is jutott egy sárga egy taktikai jellegű visszarántásért.
83'
GÓÓÓÓÓL! Lovas valószínűleg eldönti, 2-4! Márki indult meg balról a kapu felé, majd jobblábas bombáját kitolta Udvari, a kipattanót tizenöt méterről egy átvételt követően a jobb alsóba lőtte Lovas - ezzel minden bizonnyal eldönti a kupa sorsát!
82'
Molnár Krisztiáné a meccs első (!) sárgája a hajrában, egy a dorozsmai térfél közepén elkövetett lökésért.
80'
Cserél a Sándorfalva: Kanász helyére Kertész áll be az utolsó tíz percre.
76'
GÓÓÓÓL! Megint vezet a Sándorfalva! Márki kanyarítja a kapu elé a labdát balról, Makai menteni próbál, azonban ezzel pont a saját kapujába csúsztatja a labdát - mentségére legyen mondva, ha nem fejel bele, akkor középen érkezett volna a társ... 3-2 a Sándorfalvának!
71'
Ez ziccer volt! Egy jobbról az ötös bal sarkára lőtt labdára érkezett Vékes, aki centikkel marad le arról, hogy belecsúsztasson a labdába - azonban így is veszélyes maradt, a lepattanó kevéssel kerülte el a bal kapufát.
66'
Nyílttá, élvezetessé vált a meccs a Dorozsma egyenlítő gólja óta: Marjanuczéknak visszahozta a lelkesedését a rúgott gól, míg a Sándorfalvát is dacosabbá tette a kapott találat.
60'
Újabb csere: Tóth Lászlót hívja le a pályáról Antal Róbert, akit Vékes Martin vált a Sándorfalvánál.
59'
Változtat a Dorozsma is: Szabó Attila érkezik Géczi helyére.
57'
Cserél a Sándorfalva a kapott gól után: Tóth Lukácsot Lovas Tamás váltja.
56'
GÓÓÓÓL! Katonának nem kis szerencséje is van, ugyanis a bal alsóba tartó büntetőjét kivédi Ábrahám, de a kipattanó pont elé pattan, így második szándékból már bekotorja, ezzel egyenlít, 2-2!
55'
TIZENEGYES! Büntetőt rúghat a Dorozsma, miután egy bedobást követő kavarodásban Farkas kezét érinti a labda, Kócós pedig a mészpontra mutat!
51'
Változtat a Dorozsma is, méghozzá megbontja védelmét Fazekas mester: Mészáros jön le, akit Makai vált.
46'
A szünetben cserélt a Sándorfalva: Kovács Milán számára ért véget a meccs, míg Törköly Tamás futott ki a második félidőre.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45+2'
Vége, a középkezdést követően le is fújja az első félidőt Kócsó Tibor Zsolt: egyelőre döntő tényező a pontrúgás a meccsen, a hajrában szerzett góllal pedig vezet a szünetben a Sándorfalva.
45+1'
GÓÓÓÓÓL! Megint egy pontrúgás! Kovács Milán tekeri remekül az ötös bal sarkára a labdát a dorozsmai térfél feléről, az érkező Gémes teljesen üresen fejelhet, aki nem is rontja el, és a hosszú alsóba bólint, 1-2! A lehető legrosszabbkor, vagyis sándorfalvi szempontból a legjobbkor jött a gól - még a szünet előtt újra előnyben Antal Róbert együttese.
42'
Kovács Milán lapos lövése csorog el a bal alsó sarok mellett - egy szabadrúgást követően került a kifejelt labda a sándorfalvi elé, aki kapásból elvállalta a lövést.
38'
GÓÓÓÓÓL! Egyenlít a Dorozsma! Ismét egy pontrúgás hozza meg az eredményt, a kapu elé ívelt labdánál Katona meg tudja előzni Ábrahámot, és becsúsztatja felette-mellette a labdát, ezzel kiegyenlít, 1-1!
32'
Gémesé az újabb sándorfalvi lehetőség: ezúttal egy szöglet után tudja átvenni a labdát a tizenhatoson belül, jobblábas, lapos lövését azonban könnyen fogja Udvari.
27'
Tóth Lukács ziccerben - legalábbis a helyzetet illetően biztos, ezt követően pont a sarkára pattan a beadás, így nem tudja befejezni az ígéretes támadást, marad a 0-1.
23'
Nagy védés Udvaritól! Egy kapu elé ívelt szabadrúgás úgy jön le, hogy pont jól jön kapáslövésre Antalnak 14 méterről, aki egyből meg is lövi, a léc alá tartó löketet azonban kiszedi Udvari!
20'
Ez sem sokon múlt, egy szépen megkomponált dorozsmai támadást Füleki vezet, aki cselei után végül kiosztja a szélre, majd a balra átívelt labdát Géczi íveli a hosszúra, az érkező Illés már bólint is, de megelőzi őt védője, nagy mentés volt!
19'
Majdnem ott a válasz, egy bal oldali szabadrúgás érkezik a hosszúra, ahol Géczi és Ábrahám ütköznek - végül kicsorog a labda.
16'
GÓÓÓÓÓL! Vezet a Sándorfalva! Antal Richárd kanyarította középre a labdát a jobb szélről, a dorozsmai középső védelem lemaradt a centerezésről, az érkező Gémes Bence pedig öt méterről laposan a kapuba passzolja a labdát, 0-1!
12'
Kiegyenlített mezőnyjáték jellemzi az első tíz percet: egyelőre mindkét védelem nagyon jól zár, a Sándorfalva valamelyest kezdeményezőbb, de a Dorozsma a labdaszerzések után villámgyorsan felér az ellenfél térfelére.
7'
"Indulj el!" - szól a nézőtérről az instrukció a dorozsmai támadásnál, azonban Füleki indításánál éppen visszalép a társ, így nem bontakozik ki komolyabb lehetőség.
1'
Köszöntjük olvasóinkat Deszkről! Verőfényes napsütésben kezdődött a kupadöntő, amelyet a megyei I. és II. osztályú válogatott összecsapása előzött meg. A meccset a fekete-neon szerelésben játszó Kiskundorozsma kezdte, a Sándorfalva tiszta fehérben lép pályára.
A mérkőzés Kócsó Tibor Zsolt sípszavára 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.