Labdarúgás: első alkalommal hódította el a megyei kupát a Sándorfalva + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szegedma_kupa_dijkioszto24_gs

Ugyan kétszer is felállt hátrányból a Kiskundorozsma, végül azonban – a cseréket követően – a Sándorfalva lendülete kupaaranyat ért a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa hat gólt hozó döntőjében.

A Deszken rendezett SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa döntőjében előzetesen biztos volt, hogy új győztest avatnak, hiszen korábban sem a Kiskundorozsma, sem a Sándorfalva nem hódította még el a serleget.

Nehezen lendültek játékba a csapatok, komolyabb lehetőséget gyakorlatilag nem is tudott kialakítani egyik fél sem, így hidegzuhanyként hathatott a dorozsmaiakra a 16. percben született sándorfalvi gól: tulajdonképpen az első lehetőségét rögtön gólra is váltotta Antal Róbert csapata, a beadást követően teljesen üresen maradt Gémes Bence, aki közelről Udvari Tamás mellet a kapuba lőtt, 0-1. A gól után felpezsdült a meccs: többször szükség volt már a sándorfalvi védelem mentésére, de Udvari nagy bravúrja is kellett ahhoz, hogy ne lépjenek meg két góllal Tóth Lukácsék. Hét perccel a szünet előtt a sokadik kapu elé ívelt dorozsmai próbálkozás meghozta az eredményét: Katona Zsolt meg tudta előzni a kapujából kifutó Ábrahám Tamást, így a kapus mellett befejelte a labdát, egyenlített a Kiskundorozsma. A legtöbben már elkönyvelték a félidei döntetlent, ám a hosszabbítás pillanataiban Kovács Milán kapu elé lőtt szabadrúgásánál teljesen megfeledkezett a védelem Gémes Bencéről, aki öt méterről nem hibázott, és a bal alsóba fejelt, így sándorfalvi előnnyel fordulhattak a csapatok.

A szünetet követően gyakorlatilag esemény nélkül telt az első tíz perc, majd egy sándorfalvi kézre pattant a labda, és mivel mindez a tizenhatoson belül történt, így büntetőt végezhetett el a Kiskundorozsma. A labda mögé Katona Zsolt állt, akinek ugyan büntetőjét megfogta Ábrahám Tamás, de a kipattanónál már tehetetlen volt a kapus, így a meccs folyamán másodjára is egyenlíteni tudott Fazekas István legénysége. Az újbóli döntetlen után igen éles volt a meccs, sok párharc, ütközés tarkította a meccset, kevés helyzettel – nehezen volt ekkor látható, hogy merre mozdulhat el a találkozó erről a pontról, azonban szűk negyed órával a vége előtt Márki Kornél bal oldali beadását igyekezett menteni a csereként beállt Makai Árpád, viszont csak úgy tudott beleérni, hogy saját kapujába csúsztatta a labdát, így ismét előnyben volt a Sándorfalva. Harmadjára már nem engedte ki a kezéből a meccset Antal Róbert együttese: nem sokkal később Márki Kornél távolról lőtt, a kipattanót megigazította Lovas Tamás, aki ezt követően kilőtte a jobb alsót, Udvari Tamás tehetetlen volt – ezzel eldőlt a meccs és a kupa sorsa.

Összességében bár nagyot küzdött a Kiskundorozsma, de a meccs utolsó szakaszára picit elfáradt a megyekettes együttes, a Sándorfalva pedig 2-2 után sem esett kétségbe, és tudta játszani a saját futballját, ezzel először nyerte meg a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupát. A Kiskundorozsmánál az elbukott döntő ellenére is elégedettek lehetnek, hiszen menetelésük során több megyeegyes csapatot is búcsúztattak, és nagy csatára késztették ellenfelüket – Illés Tiborékra a hétvégén még egy tét nélküli bajnoki vár majd a Deszk ellen, hazai pályán, míg a Sándorfalva ezzel a kupagyőzelemmel zárta az idényt.

Deszk, 300 néző
2016. június 8., 18.00
Kiskundorozsmai ESK
Sándorfalva SK
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Kócsó Tibor Zsolt • Asszisztens: Lászlai Róbert, Gáleg Ferenc Lajos.
2
4

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa döntő:

Kiskundorozsmai ESK – Sándorfalva SK 2-4 (1-2)
Deszk, 300 néző. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt (Lászlai Róbert, Gáleg Ferenc Lajos)
Kiskundorozsma: Udvari – Marjanucz, Mészáros (Makai, 51′), Molnár K., Ottlik, Molnár B., Füleki, Géczi (Szabó A., 59′), Katona, Illés, Farkas I. F. Játékos-edző: Fazekas István.
Sándorfalva: Ábrahám – Márki, Dargó, Farkas II. F., Széll, Kanász (Kertész, 80′), Tóth Lu. (Lovas, 57′), Kovács (Törköly – a szünetben), Tóth Lá. (Vékes, 60′), Antal, Gémes. Vezetőedző: Antal Róbert.
Gólszerzők: Katona (38′, 56′, büntetőből) ill. Gémes (16′, 45+1′), Makai (76′, öngól), Lovas (83′)
Sárga lap: Molnár K. (82′), ill. Gémes (89′).

Fazekas István: “A mérkőzés utolsó negyedére-ötödére kicsit elfogytunk az erőkkel. Ami számomra igazán bosszantó, hogy a Sándorfalva többször igazán szép támadásokat vezetett, ezeket mind megakadályoztuk, viszont az összes kapott gólunk a mi figyelmetlenségünknek volt köszönhető. Ha fél évvel ez előtt azt mondják, hogy a Téli Kupában, a Csongrád megyei Magyar kupában és a bajnokságban is érmet szerzünk, szó nélkül bármelyikünk aláírta volna. Persze van bennünk egy kis hiányérzet, de ez napokon belül leülepszik, akkor talán jobban fogunk tudni örülni ezeknek.”

Antal Róbert: “Nem volt könnyű meccs, de nem is számítottam arra. Amit megbeszéltünk, azt a fiúk maximálisan betartották, én úgy gondolom, a jobbik csapat nyert. A végén talán a Kiskundorozsma el is fáradt, egyúttal szeretettel várjuk őket jövőre a megyeegyben. Örülünk a sikernek, lélektanilag nagyon jókor jött a második gólunk. Nüanszokon múlik egy ilyen kupasiker, 2-2-nél lehetett kicsit izgulni, de a végén megérdemelt sikert arattunk. Egyúttal a szezon végén szeretnék gratulálni a SZEOL-nak a második helyhez és a feljutáshoz, a Vásárhelyhez a bent maradáshoz, valamint kívánom, hogy a Mórahalomnak sikerüljön feljutnia, és így Csongrád megyének egyre több NB-s csapata lenne, ezáltal lassan visszakerülnénk a futball térképére.”

no images were found

Tekintse meg a díjátadóról készült galériánkat!

no images were found

Tekintse meg a Csongrád megyei I U19-Csongrád megyei II U19 válogatott mérkőzésén készült galériánkat!

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

90+1′
Vége! Kócsó sporttárs lefújta! Ugyan nagyot küzdött a Dorozsma, mi több, kétszer is egyenlíteni tudott, a Sándorfalva atletikusabb futballja azonban végül eredményre vezetett.
89′
Gémesnek is jutott egy sárga egy taktikai jellegű visszarántásért.
83′
GÓÓÓÓÓL! Lovas valószínűleg eldönti, 2-4! Márki indult meg balról a kapu felé, majd jobblábas bombáját kitolta Udvari, a kipattanót tizenöt méterről egy átvételt követően a jobb alsóba lőtte Lovas – ezzel minden bizonnyal eldönti a kupa sorsát!

no images were found

82′
Molnár Krisztiáné a meccs első (!) sárgája a hajrában, egy a dorozsmai térfél közepén elkövetett lökésért.
80′
Cserél a Sándorfalva: Kanász helyére Kertész áll be az utolsó tíz percre.
76′
GÓÓÓÓL! Megint vezet a Sándorfalva! Márki kanyarítja a kapu elé a labdát balról, Makai menteni próbál, azonban ezzel pont a saját kapujába csúsztatja a labdát – mentségére legyen mondva, ha nem fejel bele, akkor középen érkezett volna a társ… 3-2 a Sándorfalvának!
71′
Ez ziccer volt! Egy jobbról az ötös bal sarkára lőtt labdára érkezett Vékes, aki centikkel marad le arról, hogy belecsúsztasson a labdába – azonban így is veszélyes maradt, a lepattanó kevéssel kerülte el a bal kapufát.
66′
Nyílttá, élvezetessé vált a meccs a Dorozsma egyenlítő gólja óta: Marjanuczéknak visszahozta a lelkesedését a rúgott gól, míg a Sándorfalvát is dacosabbá tette a kapott találat.
60′
Újabb csere: Tóth Lászlót hívja le a pályáról Antal Róbert, akit Vékes Martin vált a Sándorfalvánál.

no images were found

59′
Változtat a Dorozsma is: Szabó Attila érkezik Géczi helyére.
57′
Cserél a Sándorfalva a kapott gól után: Tóth Lukácsot Lovas Tamás váltja.
56′
GÓÓÓÓL! Katonának nem kis szerencséje is van, ugyanis a bal alsóba tartó büntetőjét kivédi Ábrahám, de a kipattanó pont elé pattan, így második szándékból már bekotorja, ezzel egyenlít, 2-2!
55′
TIZENEGYES! Büntetőt rúghat a Dorozsma, miután egy bedobást követő kavarodásban Farkas kezét érinti a labda, Kócós pedig a mészpontra mutat!

no images were found

51′
Változtat a Dorozsma is, méghozzá megbontja védelmét Fazekas mester: Mészáros jön le, akit Makai vált.
46′
A szünetben cserélt a Sándorfalva: Kovács Milán számára ért véget a meccs, míg Törköly Tamás futott ki a második félidőre.
46′
Folytatódik a mérkőzés.

SZÜNET

45+2′
Vége, a középkezdést követően le is fújja az első félidőt Kócsó Tibor Zsolt: egyelőre döntő tényező a pontrúgás a meccsen, a hajrában szerzett góllal pedig vezet a szünetben a Sándorfalva.
45+1′
GÓÓÓÓÓL! Megint egy pontrúgás! Kovács Milán tekeri remekül az ötös bal sarkára a labdát a dorozsmai térfél feléről, az érkező Gémes teljesen üresen fejelhet, aki nem is rontja el, és a hosszú alsóba bólint, 1-2! A lehető legrosszabbkor, vagyis sándorfalvi szempontból a legjobbkor jött a gól – még a szünet előtt újra előnyben Antal Róbert együttese.

no images were found

42′
Kovács Milán lapos lövése csorog el a bal alsó sarok mellett – egy szabadrúgást követően került a kifejelt labda a sándorfalvi elé, aki kapásból elvállalta a lövést.
38′
GÓÓÓÓÓL! Egyenlít a Dorozsma! Ismét egy pontrúgás hozza meg az eredményt, a kapu elé ívelt labdánál Katona meg tudja előzni Ábrahámot, és becsúsztatja felette-mellette a labdát, ezzel kiegyenlít, 1-1!
32′
Gémesé az újabb sándorfalvi lehetőség: ezúttal egy szöglet után tudja átvenni a labdát a tizenhatoson belül, jobblábas, lapos lövését azonban könnyen fogja Udvari.

no images were found

27′
Tóth Lukács ziccerben – legalábbis a helyzetet illetően biztos, ezt követően pont a sarkára pattan a beadás, így nem tudja befejezni az ígéretes támadást, marad a 0-1.
23′
Nagy védés Udvaritól! Egy kapu elé ívelt szabadrúgás úgy jön le, hogy pont jól jön kapáslövésre Antalnak 14 méterről, aki egyből meg is lövi, a léc alá tartó löketet azonban kiszedi Udvari!
20′
Ez sem sokon múlt, egy szépen megkomponált dorozsmai támadást Füleki vezet, aki cselei után végül kiosztja a szélre, majd a balra átívelt labdát Géczi íveli a hosszúra, az érkező Illés már bólint is, de megelőzi őt védője, nagy mentés volt!
19′
Majdnem ott a válasz, egy bal oldali szabadrúgás érkezik a hosszúra, ahol Géczi és Ábrahám ütköznek – végül kicsorog a labda.
16′
GÓÓÓÓÓL! Vezet a Sándorfalva! Antal Richárd kanyarította középre a labdát a jobb szélről, a dorozsmai középső védelem lemaradt a centerezésről, az érkező Gémes Bence pedig öt méterről laposan a kapuba passzolja a labdát, 0-1!

no images were found

12′
Kiegyenlített mezőnyjáték jellemzi az első tíz percet: egyelőre mindkét védelem nagyon jól zár, a Sándorfalva valamelyest kezdeményezőbb, de a Dorozsma a labdaszerzések után villámgyorsan felér az ellenfél térfelére.
7′
“Indulj el!” – szól a nézőtérről az instrukció a dorozsmai támadásnál, azonban Füleki indításánál éppen visszalép a társ, így nem bontakozik ki komolyabb lehetőség.
1′
Köszöntjük olvasóinkat Deszkről! Verőfényes napsütésben kezdődött a kupadöntő, amelyet a megyei I. és II. osztályú válogatott összecsapása előzött meg. A meccset a fekete-neon szerelésben játszó Kiskundorozsma kezdte, a Sándorfalva tiszta fehérben lép pályára.

A mérkőzés Kócsó Tibor Zsolt sípszavára 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Előző sztori

Az MVH előzetes ellenőrzéssel is segíti a gazdálkodókat

Következő sztori

A kihangosított mobiltelefon ugyanúgy elvonhatja a járművezető figyelmét