Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: a szünet után fordított és bent maradt a HFC + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

hfc_esmtk48_gs

A második félidőben húsz perc alatt fordított, így bent maradt az NB III-ban a Hódmezővásárhelyi FC.

Komoly tétje volt még az ESMTK elleni szezonzárónak a Hódmezővásárhelyi FC számára, hiszen Kökény Tamásék számára legalább egy pontra még szükség volt annak érdekében, hogy ne a többi pályán született eredménytől függjön a sorsuk a biztos bent maradást illetően.

A tét rá is nyomta a bélyegét a meccsre: a félidő első fele gyakorlatilag említésre méltó esemény nélkül telt el, majd a kemény ütközeteket megszakítva Kocsis Gergő eresztette meg az első kaput eltaláló lövését. Ezt követően volt egy erősebb öt perce az ESMTK-nak, de ekkor sem tudott nagyobb lehetőséget kialakítani a vendég csapat, amely azonban a szünet előtt mégis előnybe került: egy jó helyről járó szabadrúgáshoz Boda József állt oda, akinek csavarására már nem ért le Bordás Dániel, így a Liza vezetett a szünetben.

A fordulást követően nagy elánnal kezdett a HFC, a vásárhelyiek erőfeszítéseit szintén egy pontrúgás koronázta meg: gyakorlatilag ugyanabból a szögből végezhetett el szabadrúgást Bartyik Norbert, csak valamelyest távolabbról: lövése azonban hasonlóan a kapuban kötött ki, mint Boda szabadrúgásánál, csak a felső sarokban landolt a labda, 1-1 – mindez már a bent maradást eredményezte a HFC-nél. A gól megfogta a vendégeket, akik addigi egyik legjobbjukat, Kocsis Dávidot is elvesztették sérülés miatt. Húsz perccel a vége előtt jött az újabb fordulat a meccsben: egy vásárhelyi szögletet követően Kökény Tamás került a földre, a lerántásért büntetőt ítélt Bálint Attila játékvezető: a tizenegyest Tóth Imre magabiztosan rúgta a vendégek kapujába, így fordított a HFC, 2-1. Sőt, a középkezdést követően végleg el is döntötte a meccset Major László csapata, a labdaszerzést követően Szabó Dávid nézhetett farkasszemet a még rendezetlen védelem mellett Sebastian Bonicával, majd a kapus lába között a labdát a kapuba rúgva megszerezte a harmadik hazai találatot, 3-1. A hajrában már komolyabb esemény nem történt – a HFC egy remek második félidőt produkálva bedarálta az ESMTK-t, így győzelmével bebiztosította jövő évi harmadosztályú tagságát.

Sikerével a Hódmezővásárhelyi FC 33 pontot szerzett az NB III Közép csoportjában, amivel a 15. helyre futott be a 17 csapatos mezőnyben.

Hódmezővásárhely, 400 néző
2016. június 5., 18.00
Hódmezővásárhelyi FC
ESMTK
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Bálint Attila •* Asszisztens: Pogonyi Ferenc, Zahorecz Roland.
3
1

Labdarúgó NB III Közép csoport, 34. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC – ESMTK 3-1 (0-1)
Hódmezővásárhely, 400 néző. Vezette: Bálint Attila (Pogonyi Ferenc, Zahorecz Roland)
HFC: Bordás – Tóth J., Tóth I., Kökény, Marton, Markovic, Lazinica, Szilágyi, Bartyik N. (Brizik-Bodrogi, 89′), Tóth A. (Mezei, 77′), Szabó (Mihálffy, 86′). Vezetőedző: Major László.
ESMTK: Bonica – Lázár, Nemes, Vass, Tóbiás, Kiss D., Túri, Bányai (Mag, 86′), Kocsis G., Kocsis D. (Németh Z., 61′), Boda. Vezetőedző: Turi Zoltán.
Gól: Bartyik (52′), Tóth I. (72′, büntetőből), Szabó (73′) ill. Boda (41′)
Sárga lap: Tóth J. (48′), Bartyik (52′), Lazinica (57′), Mezei (90+3′) ill. Tóbiás (54′), Nemes (71′), Bányai (85′)

Major László: “Nagyon nehéz helyzetben lévő csapatot vettem át, ezzel együtt nagyon nagy felelősség volt rajtam és a csapaton is, mert olyan körülmények vannak Vásárhelyen, aminek köszönhetően elképzelhetetlen volt, hogy kiessen a csapat. A félidőben megpróbáltam megnyugtatni a srácokat, arra kértem őket, hogy ne szaladjanak ki, mert egy kontra végzetes lehet. Az őszi tizenegy pont dupláját szereztük tavasszal, de ilyen nehéz félszezonom még nem volt. Mindenkinek köszönöm a segítséget, köszönöm azt, hogy ilyen körülmények között dolgozhattunk, mert Csongrád megyében Hódmezővásárhelyen van a legjobb infrastruktúra. Bízom benne, hogy a jövő szezon sokkal könnyebb lesz, mint az idei.”

Online közvetítésünk

VÉGE

90+6′
Vége, Bálint lefújja! Második félidőben mutatott játékával legyőzi az ESMTK-t, így biztosan jövőre is NB III-as a Hódmezővásárhelyi FC!
90+4′
Sportszerű jelenet, a vásárhelyi kispad ápolja a vendégek sérüléssel bajlódó játékosát, Kocsis Gergőt.
90+3′
Mezei is sárgát kap egy korábbi faultja után.
90′
Öt perc ráadást jelez Bálint Attila játékvezető.
89′
Kihasználja utolsó cserelehetőségét is Major László: Bartyik Norbert helyett Brizik-Bodrogi István áll be.
86′
Változtat mindkét csapat hajrára: a HFC-ben Szabó helyére Mihálffy áll be, míg a vendégeknél, az imént lapot kapott Bányait Mag váltja.
85′
Bányai kap lapot a korábbi faultjáért – jól alkalmazta most az előnyszabályt a játékvezető.
85′
Mezei pattogós lövését fogja Bonica.
82′
A két kispad szólalkozik össze, miután a pályán belülről is röpködnek a szavak kifelé: kezd kicsit paprikássá válni a hangulat, pedig eddig igen sportszerű meccs volt.
77′
Cserél a HFC: Mezei áll be a hazaiaknál, míg Tóth Attilának ér véget a találkozó.
73′
GÓÓÓÓÓL! A középkezdés után labdát szerez a HFC, Szabó Dávid leválik a védőről, csak Bonica vele szemben – nem hibázza el a ziccert, 3-1 a Vásárhelynek – ezzel valószínű eldőlt, és bent marad a HFC!
72′
GÓÓÓÓÓL! Tóth Imre állt oda a büntetőhöz, aki higgadtan a bal alsóba lőtte a labdát, Bonica a másik irányba mozdult el, fordít és vezet a HFC, 2-1!
71′
Nemes kapott sárgát a büntetőt követően.
71′
TIZENEGYES! Tóth Attila szögletét követően eltűnik középen Kökény, Bálint Attila pedig a mészpontra mutat!
66′
Kicsit leült a meccs az utóbbi percekben, főleg az első negyed óra igen eseménydús időszakát követően. Közben Kocsis Dávidot még mindig ápolják, hordággyal hagyja el a pályát.
61′
Kényszerű cserét kell végrehajtania az ESMTK-nak, egy légi párbaj során megsérült Kocsis Dávid, aki nem is bírja folytatni a játékot, Németh Zoltán váltja őt.
57′
Beindult a kártyaparti: Lazinica is besárgul talpalásért.
56′
Marad támadásban a HFC: Markovic jobbra tett félmagas labdáját kapásból íveli a hosszúra Lazinica, de az ott érkező Szabó egy centivel lemaradt.
54′
Tóbiás kap sárgát, miután hosszasan rángatta ellenfelét.
52′
A gólját mezét levéve ünnepli Bartyik, amiért felmutatja a sárgát számára a játékvezető.
52′
GÓÓÓÓÓÓL! Egyenlít a HFC! Egy picivel távolabbról lőhetett szabadrúgást a Vásárhely, mint Boda a gólja előtt, de Bartyik remekül tekeredő lövése a bal felsőben landolt, 1-1!
48′
Tóth Józsefé a meccs első sárgája, aki Bodával szemben késett el belépőjekor.
46′
Nagy lendülettel kezd a Vásárhely: Bartyik rögtön meglép a védőjétől a jobb oldalon, de lapos beadását az előtt kivágják, hogy kapura lőhette volna azt az érkezők közül valaki.
46′
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik mester sem változtatott övéin. Idő közben elkezdett csöpörögni az eső.

SZÜNET

45+1′
Véget ér az első félidő: Boda szabadrúgásával vezet az ESMTK, a biztos bent maradáshoz jóval több kell a HFC-től a szünet után!
45′
Egy perc hosszabbítást jelez Bálint Attila.
41′
Gól, vezet az ESMTK! Boda végezhetett el szabadrúgást 18 méterről, a kapuval szemben: ballábas tekerése a bal alsóban kötött ki, Bordás rajta volt, de nem ért le, 0-1. Innentől kell nagyon mennie a HFC-nek!
38′
Lazinica szerzett labdát a félpályánál, majd a balon induló Tóth Attilát ugratta volna ki, de ez is hosszú volt, így felszedte a labdát Bonica.
36′
A kisebb erzsébeti mezőnyfölényt követően újra kiegyenlített játék zajlik a pályán: erről a pontról nehezen mozdul el a meccs, persze ez az egy pont tulajdonképpen teljesen jó a HFC-nek is.
29′
Egyre veszélyesebb az ESMTK: Marton mellett Kiss Dávid tudta megtolni a labdát a jobb szélen, de kapu előtt keresztbe lőtt labdája túlságosan mély volt a társnak.
26′
Az első kaput eltaláló lövés a vendégeké: Boda centerezése után Kökény csúsztat, a lecsorgó labdát pedig a kapuval szemben tíz méterről Kocsis Gergő lőtte laposan kapura, de Bordás magabiztosan fogta a labdát.
24′
A meccs során először jut el a vásárhelyi tizenhatoson belülre az ESMTK, de a beívelt labdáknál hiba nélkül teszi a dolgát a vásárhelyi védelem.
18′
Markovic fejelhet az ötösről egy jobb oldali szöglet után: labdája azonban jóval a kapu fölött kötött ki.
17′
A helyzet változatlan: bár a HFC-nél van többet a labda, de komolyabb helyzet egyelőre nem alakult ki a meccsen.
11′
Kemény párharcokkal tarkított mezőnyjáték zajlik az utóbbi percekben: az látszik, hogy attól függetlenül, hogy az ESMTK számára már nincs tétje a mai meccsnek, közel sem veszik félvállróla dolgot.
4′
Máris felhördül a publikum: Markovic agresszív labdaszerzése után Szilágyi ugratta volna ki Bartyikot laposan, de labdája egy leheletnyivel hosszabb volt a kelleténél.
1′
A hazaiak kezdték a meccset. A HFC tiszta pirosban, az ESMTK pedig fehér szerelésben lép pályára.

17.51 – A mérkőzés kezdete előtt a klub dobogón végzett utánpótlás-csapatait köszöntötték.

17.47 – Köszöntjük olvasóinkat Hódmezővásárhelyről, az idei utolsó bajnoki mérkőzés következik a HFC számára, amelyen nem kisebb a tét, mint a biztos bent maradás bebiztosítása – ehhez legalább egy pontra szükség lesz az ESMTK ellen Major László tanítványainak.

A mérkőzés Bálint Attila sípszavára 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Sport

Férfi kézi vb-selejtező: nem kell játszania áprilisban a magyar válogatottnak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Magyarország női kézilabda-Eb-t rendez 2024-ben.

Tovább olvasom

Sport

Barátságos meccsen hangolódott a bajnokságra a Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Bajus Bruno 4-et szórt az Orosháza ellen.

Tovább olvasom

Sport

Négy magyar pályázik az Európa-bajnokság All-Star csapatába

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Összesen 5 MOL-Pick Szeged-játékos a listán.

Tovább olvasom

Aktuál