Közélet

Kvótareferendum: Tájékoztató honlap indul a népszavazásról

Kvótareferendum: Tájékoztató honlap indul a népszavazásról

2016. június 4., szombat
Kvótareferendum: Tájékoztató honlap indul a népszavazásról

A kormány tájékoztató honlapot indít a kényszerbetelepítésről szóló népszavazásról - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton az MTI-nek.

Dömötör Csaba

tájékoztatása szerint a nepszavazas2016.kormany.hu honlapon megtalálhatóak a legfontosabb tudnivalók a kényszerbetelepítésre vonatkozó brüsszeli javaslatról, és arról, hogy a kormány miért utasítja el azt. A portál kitér a kényszerbetelepítés biztonsági vonatkozásaira, valamint egyes gazdasági összefüggésekre is. Hozzátette, amint az a honlapon is szerepel, a magyar kormány álláspontja szerint csak a magyarok dönthetik el, hogy kivel szeretnének együtt élni és kivel nem. "Nem engedhetjük, hogy az ország jövőjét meghatározó döntések jogát kivegyék a magyar emberek és az Országgyűlés kezéből" - fogalmazott az államtitkár. Közölte továbbá: a népszavazáson világos és egyértelmű üzenetet küldhet Magyarország Brüsszelnek és el kell érni, hogy az unió vonja vissza a veszélyes javaslatot. Ehhez nemmel kell szavazni - mondta Dömötör Csaba hozzáfűzve, hogy a kormány álláspontja szerint a kényszerbetelepítés helyett a határok megerősített védelmére van szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.