Bulvár

Katonai járművet ért támadás Délkelet-Törökországban, két katona meghalt

Katonai járművet ért támadás Délkelet-Törökországban, két katona meghalt

2016. június 29., szerda
Katonai járművet ért támadás Délkelet-Törökországban, két katona meghalt

Pokolgépes merényletet követett el a török hadsereg egyik járműve ellen szerdán a délkelet-törökországi Mardin tartomány Derik körzetében a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű terrorszervezet, 2 katona meghalt, 3 pedig megsebesült - jelentette a Dogan török hírügynökség.

A merénylet egy főútvonalon történt. A kurd autonómiáért küzdő lázadók a páncélautó elhaladásakor távirányítóval hozták működésbe a robbanószerkezetet. Először a közelben haladó autók vezetői siettek az áldozatok segítségére, majd a helyszínre érkező mentők a szomszédos Sanliurfa tartomány Viransehir városának állami kórházába vitték a sebesült katonákat. Délkelet-Törökországban egyre gyakrabban hajt végre hasonló támadásokat a PKK, amelynek elsődleges célpontjai a biztonsági erők tagjai, járművei és különféle létesítményei. A török haderő 2015 decembere óta hajt végre átfogó hadműveleteket a kurd felkelők ellen az ország főként kurdok lakta délkeleti részében. A török-kurd konfliktus két és fél évi fegyverszünet után 2015 júliusában robbant ki újra. Az összecsapásokban tavaly július óta a biztonsági erők több mint 500 tagja halt meg, és a PKK mintegy 7600 felkelőjét "tették ártalmatlanná" Törökország határain belül, valamint Irakban, ahol a lázadók főhadiszállása található. Az 1984 óta tartó török-kurd konfliktusban eddig mintegy 40 ezren vesztették életüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.