Júniusban Alice visszatér csodaországba

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Aliz_tukororszagban_main_B1_kicsiA Disney Alice Tükörországban című kalandjában ismét életre kelnek Lewis Carroll felejthetetlen figurái. Alice visszatér Csodaországba, ahol ráadásul még időutazóvá is kell válnia, hogy megmenthesse a bolond Kalapost.

Alice Kingsleigh az elmúlt években édesapja nyomdokaiba akart lépni, ezért a tengeren hajózott. Miután visszatér Londonba, egy mágikus nagyító birtokába jut, amelynek segítségével visszatér Csodaországban megismert barátaihoz, a Fehér nyúlhoz, a Bölcselőhöz, a Cheshire macskához és persze a bolond Kalaposhoz, aki azonban, mintha nem lenne önmaga. Ezért Mirana elküldi Alice-t, hogy kérje kölcsön a titokzatos Kronoszférát, ezt a fémből készült gömböt, amely magát az időt működteti. Ahogy visszatér a múltba, a lány számos barátjával és ellenségével találkozik, miközben veszedelmes küldetésének próbál a végére járni és megmenteni a Kalapost. A 3D-ben és IMAX® 3D-ben érkező Aliz Tükörországban május 26-án érkezik a magyarországi mozikba.

A rendezői székben az a James Bobin kalauzolja el a nézőket újra a Tim Burton 2010-es Alice Csodaországban című filmjével létrehozott álomvilágba, aki korábban az Ali G Show rendezője volt. A forgatókönyvet Linda Wolverton írta Lewis Carroll műve alapján. A szereplők között ismét láthatjuk a korábbi rész világsztárjait, olyan nevekkel, mint Johnny Depp, Anne Hathaway, Mia Wasikowska és Helena Bonham Carter, de számos izgalmas új figurát is megismerhetünk, akiket többek között Rhys Ifans és Sacha Baron Cohen keltenek életre.

ALICE TÜKÖRORSZÁGBAN (12)
DISNEY

Műfaj: Fantasy/kaland
Korhatár besorolás: 12
Hazai bemutató: 2016. június 2.

Szereplők: Johnny Depp, Anne Hathaway, Mia Wasikowska, Rhys Ifans, Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen
Rendező: James Bobin
Producer: Joe Roth, Suzanne Todd, Jennifer Todd, Tim Burton
Executive Producer: John G. Scotti
Forgatókönyv: Linda Woolverton

A film alapjául szolgáló könyvet írta: Lewis Carroll.

Magyarországon forgalmazza a Fórum Hungary Kft.

Előző sztori

Attila temetése és intrika a Római Birodalomban – Új régészeti magazin indul

Default thumbnail
Következő sztori

Jogerősen életfogytiglanra ítélték a gyerekkori ismerősét meggyilkoló forráskúti férfit

Legutóbbi hasonló cikkek