Sport

Íjász-vk: nem szereztek olimpiai kvótát a magyarok

Íjász-vk: nem szereztek olimpiai kvótát a magyarok

2016. június 17., péntek
Íjász-vk: nem szereztek olimpiai kvótát a magyarok

Egyik magyar versenyző sem szerzett kvótát az íjászok utolsó olimpiai kvalifikációs viadalán, amit a vasárnapig tartó antalyai világkupaverseny keretében rendeztek.

Egyéniben három íjász,

Banda Árpád

,

Gajdos Csaba

és

Buzás Károly

szállt versenybe pénteken a riói indulási jogért. Banda a nyitókörben két ízben egyenlített

Jamshid Sodikov

ellen a nemzetközi szövetség honlapja szerint, majd a döntő szettben pontosabban célzott üzbég ellenfelénél, ezzel 6-4-es sikerével lépett tovább a második fordulóba. Itt megnyerte az első szettet

Juraj Duchon

ellen, a másodikban a szlovák versenyző egyenlített. A harmadik játszmában Banda első vesszője egy pontot érően ért célba - a magyar szövetség tájékoztatása szerint technikai hiba miatt -, így ezt a szettet Duchon nyerte, aki végül a negyedik hármas sorozatnál is jobban célzott, s 6-2-re győzve ő jutott a 32 közé. Gajdos Csaba az első fordulóban szetthátrányból fordítva 6-2-re legyőzte az osztrák

Andreas Gstöttnert

, ám a második körben 6-0-ra kikapott a lengyel

Pawel Marzectől

. Buzás Károly a nyitókörben fejezte be a szereplését, miután hiába egyenlített kétszer is

Pit Klein

ellen, a döntő szettben a luxemburgi versenyző lőtt jobban, így 6-4-re nyert. Az antalyai viadalon eredetileg három kvótát osztottak volna nemenként az egyéni viadalon, ám a csütörtöki csapatkvalifikáció eredményei miatt - amelybe nem kerültek be a magyarok - a férfiaknál öt versenyző szerezhetett riói indulási jogot. Legutóbb az 1996-os atlantai játékokon vett részt magyar íjász.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.