Horgásztóvá változott a szegedi Rohonci utca

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

rohonci_utca_felhoszakadas

Olvasóinktól kaptuk a fenti fotót, amelyen jól látszik, a szombat délutáni felhőszakadás legalább olyan felkészületlenül érte Szegedet, mint amilyen pozitívan fogadták a városlakók a természet tereprendezési gyakorlatát.

Az ugyanis nehezen tagadható a fénykép tanúsága szerint, hogy a Rohonci utcára beköltöző élővízcsatorna kiemelten szolgálná a Tisza-parti város közlekedési hálózatának fejlesztését, hacsak nem arról van szó, hogy a városvezetés meg kívánja nyitni az utat a vízi közlekedés előtt a belváros felé. Más indokot ugyanis aligha lehetne találni arra, hogy a csapadékvíz-elvezetésről oly módon gondoskodik a szegedi önkormányzat, hogy azt már egy kisebb nyári eső is megoldhatatlan feladat elé állítja.

Öröm az ürömben, hogy a helyiek ezt a húzást is a már jól bejáratott rutinnal fogadták, meglátva a kiaknázandó lehetőséget a komisz helyzetben. Gyakran rebesgetett tény, hogy a horgászat során az igazi boldogságot nem a kifogott hal, hanem a parton töltött idő jelenti. Márpedig ez a jelen esetben biztosítottnak látszik. S ki tudja? Talán a megváltozott körülményekben Szeged is megtalálhatja a boldogulását. A külön autókra specializált vasmacska például segíthetne fellendíteni a város iparát.

Előző sztori

Labdarúgás: Kétgólos vereség a németektől az Eb-főpróbán

Következő sztori

A polgári oldal közös koszorúzással és Trianon-esttel emlékezett a békediktátumra + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek