Sport

Hátország: szegedi csapat az NB I kapujában - Szolnokon is nyert a SZEAC U14

Hátország: szegedi csapat az NB I kapujában - Szolnokon is nyert a SZEAC U14

2016. június 14., kedd
Hátország: szegedi csapat az NB I kapujában - Szolnokon is nyert a SZEAC U14
szeac_u14_fb

Egyetlen lépésre áll álmai elérésétől a SZEAC U14-es alakulata, amely az idegenbeli odavágón egy góllal nyert a Szolnok elleni osztályozós párharcban.

Igazi nyári kánikulában léptek pályára a csapatok, ez azonban nem látszott meg a szegediek teljesítményén, akik a kezdősípszótól igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést. Ennek hamar meg is lett az eredménye, hiszen

Holcsik Bálint

centerezéséből

Csányi Ádám

már a 2. percben mattolni tudta

Haris Ádám

kapust. (0-1) A folytatásban

Vincze Zsombor

ziccerben hibázott, majd egy ügyes szabadrúgás variációból Csányi találta el a kapufát. A kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, mivel a 32. minutumban

Kurdics Levente

kiegyenlített egy labdaszerzés utáni felívelést átvéve. (1-1) Mégis előnnyel vonulhatott a szünetre a SZEAC: három perccel a lefújás előtt

Török Kevint

ívelt fel a félpályáról egy szabadrúgást, a gólvonalat rossz ütemben elhagyó Harist pedig Vincze előzte meg. (1-2) A második félidőben már nem változott az eredmény, így

Paksi Péter

legénysége kiváló helyzetből várhatja a visszavágót, amelyet csütörtökön 17 órától rendeznek majd a Móradomb körúti stadionban, Mórahalmon. Amennyiben a korábban a Debrecent és az Egert búcsúztató szegedi együttes meg tudja őrizni idegenben megszerzett előnyét, a jövő szezont már az NB I-ben kezdheti meg.

Fiú labdarúgó U14-es NB II rájátszás, 3. forduló 1. mérkőzés:

Szolnoki MÁV FC - L-IT SZEAC 1-2 (1-2)

Szolnok, Tiszaligeti Stadion. Vezette: Nagy Norbert (Kövér Tamás, Kovács Zoltán).

Szolnok:

Haris - Komlós (Balogh 51'), Dobler (Gilszki - a szünetben), Nagy, Csinger, Keő, Danyi (Varga 65'), Csík, Kürti, Kurdics, Tokaji (Lukács 65').

Vezetőedző:

Horváth Csaba.

SZEAC:

Zékány - Kovács (Lóki 51'), Ottlik, Nagypál, Mészáros, Veszelka, Török, Csányi, Fazekas (Molnár 33'), Vincze, Holcsik (Kalmár 73').

Vezetőedző:

Paksi Péter.

Gólszerzők:

Kurdics (32'), ill. Csányi (2'), Vincze (37').

Sárga lap:

Komlós (36'), Danyi (64'), ill. Ottlik (62'). Paksi Péter:

"Tudtuk, hogy a három osztályozós ellenfelünk közül ez a Szolnok a legszervezettebb, és egyben a legjobb állóképességgel rendelkező csapat. Az első mérkőzés ugyanakkor nagyon jól alakult számunkra, viszont most egyetlen napunk lesz a regenerálódásra, hogy csütörtökön az utolsó 80 percet is sikerrel vívhassuk meg. A szolnokiak hosszú labdákkal, pontrúgásokkal tudtak veszélyt teremteni, egyébként játékban mi domináltunk. Nagyon bízom benne, hogy a csapat élni tud majd a lehetőségével, és az utolsó mérkőzésen kiharcoljuk az NB I-et. Hatalmas siker lenne ez ennek a klubnak, amely nyolc éve magára hagyottan, önerőből dolgozik. Óriási fegyvertény lenne, ha bejutnánk az élvonalba!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.