Hátország: szegedi csapat az NB I kapujában – Szolnokon is nyert a SZEAC U14

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeac_u14_fb

Egyetlen lépésre áll álmai elérésétől a SZEAC U14-es alakulata, amely az idegenbeli odavágón egy góllal nyert a Szolnok elleni osztályozós párharcban.

Igazi nyári kánikulában léptek pályára a csapatok, ez azonban nem látszott meg a szegediek teljesítményén, akik a kezdősípszótól igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést. Ennek hamar meg is lett az eredménye, hiszen Holcsik Bálint centerezéséből Csányi Ádám már a 2. percben mattolni tudta Haris Ádám kapust. (0-1) A folytatásban Vincze Zsombor ziccerben hibázott, majd egy ügyes szabadrúgás variációból Csányi találta el a kapufát. A kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, mivel a 32. minutumban Kurdics Levente kiegyenlített egy labdaszerzés utáni felívelést átvéve. (1-1) Mégis előnnyel vonulhatott a szünetre a SZEAC: három perccel a lefújás előtt Török Kevint ívelt fel a félpályáról egy szabadrúgást, a gólvonalat rossz ütemben elhagyó Harist pedig Vincze előzte meg. (1-2)

A második félidőben már nem változott az eredmény, így Paksi Péter legénysége kiváló helyzetből várhatja a visszavágót, amelyet csütörtökön 17 órától rendeznek majd a Móradomb körúti stadionban, Mórahalmon. Amennyiben a korábban a Debrecent és az Egert búcsúztató szegedi együttes meg tudja őrizni idegenben megszerzett előnyét, a jövő szezont már az NB I-ben kezdheti meg.

Fiú labdarúgó U14-es NB II rájátszás, 3. forduló 1. mérkőzés:

Szolnoki MÁV FC – L-IT SZEAC 1-2 (1-2)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion. Vezette: Nagy Norbert (Kövér Tamás, Kovács Zoltán).
Szolnok: Haris – Komlós (Balogh 51′), Dobler (Gilszki – a szünetben), Nagy, Csinger, Keő, Danyi (Varga 65′), Csík, Kürti, Kurdics, Tokaji (Lukács 65′). Vezetőedző: Horváth Csaba.
SZEAC: Zékány – Kovács (Lóki 51′), Ottlik, Nagypál, Mészáros, Veszelka, Török, Csányi, Fazekas (Molnár 33′), Vincze, Holcsik (Kalmár 73′). Vezetőedző: Paksi Péter.
Gólszerzők: Kurdics (32′), ill. Csányi (2′), Vincze (37′).
Sárga lap: Komlós (36′), Danyi (64′), ill. Ottlik (62′).

Paksi Péter: “Tudtuk, hogy a három osztályozós ellenfelünk közül ez a Szolnok a legszervezettebb, és egyben a legjobb állóképességgel rendelkező csapat. Az első mérkőzés ugyanakkor nagyon jól alakult számunkra, viszont most egyetlen napunk lesz a regenerálódásra, hogy csütörtökön az utolsó 80 percet is sikerrel vívhassuk meg. A szolnokiak hosszú labdákkal, pontrúgásokkal tudtak veszélyt teremteni, egyébként játékban mi domináltunk. Nagyon bízom benne, hogy a csapat élni tud majd a lehetőségével, és az utolsó mérkőzésen kiharcoljuk az NB I-et. Hatalmas siker lenne ez ennek a klubnak, amely nyolc éve magára hagyottan, önerőből dolgozik. Óriási fegyvertény lenne, ha bejutnánk az élvonalba!”

Előző sztori

Szegediek Bordeaux-ban: Ausztria kipipálva, fantasztikus érzés magyarnak lenni! + FOTÓK

Következő sztori

Egyházüldözéstől a földreformig – Új kiadványok az Emlékpont gondozásában + FOTÓK