Hátország: parádés továbbjutás, összesítésben 7-0-ra verte a Debrecent a SZEAC U14

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeac_u14_fb

Néhány napon belül másodszor is meggyőző különbséggel verte a Debreceni Sportiskola fiataljait, ezáltal bejutott az NB I-es tagságért zajló rájátszás második körébe az L-IT SZEAC U14-es csapata.

Hasonlóan a szerdai odavágóhoz, ezúttal is hajdúsági rohamokkal indult a találkozó, Zékány Botondnak két nagy bravúrt is be kellett mutatnia az összecsapás korai szakaszában. Ezt követően azonban magára talált a szegedi együttes, amely a 27. percben megszerezte a vezetést Vincze Zsombor látványos egyéni akciója végén: a támadó két védőt is kicselezett, majd a tizenhatoson belülre törve Szabó Sándor kapus lábai között továbbított a hálóba. (0-1) A hazaiak még szinte fel sem ocsúdtak, máris újra készülődhettek a középkezdésben, az első félóra végén ugyanis egy kisszöglet után Holcsik Bálint mesterien bombázott a léc alá a tizenhatos sarkától. (0-2) Fordulás után sem állt le a SZEAC-henger. Az 50. percben a nem sokkal később lecserélt Vincze villant ismét, amint egy kontra lezárásaként előbb oda-vissza befűzte védőjét, majd okosan kilőtte a hosszú alsó sarkot. (0-3) Az i-re a pontot a hajrába érkezve Molnár Bálint ügyes átlövése tette fel, amely a jobb alsó sarokban landolt. (0-4)

Paksi Péter legénysége kettős győzelemmel, 7-0-ás összesítéssel abszolválta a párharcot, így folytathatja útját a jövő évi NB I felé. A csapat a következő körben az Egri Sportcentrum SE fiataljaival méri össze erejét a fináléért. A másik ágon az FC Dabas és a Szolnoki MÁV FC küzd meg egymással.

Fiú labdarúgó U14-es NB II rájátszás, 1. forduló 2. mérkőzés:

Debreceni SI – L-IT SZEAC 0-4 (0-2)
Debrecen, DVSC-stadion, műfű. Vezette: Veres János (Sztányi Tibor, Kiss Petra).
Debrecen: Szabó – Gellén, Lipők, Kontra (Sustyák 46′), Varga, Mak, Zubora (Németh 52′), Simon (Borsi 75′), Kenderesi, Nagy (Prokisch 50′), Burai. Vezetőedző: Jankovics Sándor.
SZEAC: Zékány – Kovács, Mészáros, Ottlik, Nagypál, Fazekas (Kalmár 46′), Török, Veszelka (Ábrahám 57′), Holcsik (Molnár 52′), Csányi (Barna 52′), Vincze (Gera 57′). Vezetőedző: Paksi Péter.
Gólszerzők: Vincze (27′, 50′), Holcsik (29′), Molnár (70′).
Sárga lap: Gellén (18′), Kontra (30′), Simon (33′), ill. Vincze (27′).

Paksi Péter: “Bár az eredményt tekintve nagyon egyértelműnek tűnhet a győzelmünk, valójában azonban mindenkinek a maximumot kellett nyújtania ehhez a sikerhez. Műfüvön játszottunk, ráadásul a debreceniek megkapták azt a játékvezetői hátszelet is, amire számítottunk. A csapat ugyanakkor ezt is elbírta, és rendkívül jó hozzáállással, jól futballozva, magabiztosan nyerte meg a mérkőzést! Egyáltalán nem volt ez sétagalopp, de egészen kiváló teljesítmények voltak ma a csapatunkban.”

Előző sztori

A magyar lakosság fele saját vállalkozást indítana

Következő sztori

Dömötör-díjak: Szonda Éva kapta az idei életműdíjat